Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Skavtska akademija: služenje, pot in skupnost v Robanovem kotu

4
Karmen Kristan - Ustvarjalna ježevka 25.05.2010
Udeleženci Skavtske akademije (SKA) smo minuli vikend v Solčavi in Robanovem kotu izkustveno spoznavali pomen poti,skupnosti in služenja v skavtstvu. V osnovnih značilnosti veje PP smo iskali stične točke z identiteto odraslih skavtov.
Na poti Na poti (Avtor: Toni Rozman)

Pogled na projektne naloge

V starem solčavskem župnišču smo v petek popoldne zakurili ogenj v zidanem štedilniku in si podelili bogastvo realiziranih projektnih nalog iz 1.dela programa. Strinjali smo se, da je dobre namene potrebno konkretizirati in jih uresnievati s pomočjo jasno določenih ciljev.

Puščava

Sobotno jutro nas je v vsej lepoti pozdravilo v gozdu, kjer smo poiskali vsak svojo puščavo. V samotnem kotičku, kjer so nam govorila razna znamenja, smo iskali svojo poklicanost v povezavi s skavtstvom. Odmev je bil navdihujoče bogat. Mudilo se nam je na služenje, zato nam je  mladi gospodar s Kneževe kmetije skrajšal pot tako, da nas je na prikolici s traktorjem popeljal v gorske višave v Robanovem kotu.

Služenje

Tam smo se pridružili še drugim prostovoljcem in pomagali čistiti bodoči travnik z izkopavanjem in grabljenjem kamenja.

Delovna skupnost, ki je nastala v cilju za dobro, je rojevala veselje kljub dokaj težkemu delu. Norčki v očeh sveta, v očeh srca pa srečneži ker lahko dajemo. Krona dneva je bila Sveta maša v majhni, hišni kapeli, kjer smo kot veseli kristjani skupaj slavili Gospoda.

Pot (v dolino)

Po večerji in slovesu od ostalih prostovoljcev smo prespali na seniku in se prebudili ob izvirni, igrivi budnici psičke Eli.

Zajtrk je bil dober, domač in preprost kot vse na kmetiji Knez. Pred nami je bila še pot skozi gozd v Solčavo, kjer smo se po Sveti maši predstavili domačinom.

Topel sprejem nas bo še vabil v te kraje, kjer smo na poti in v služenju z Božjo pomočjo gradili skupnost bratov in sester.

Fotogalerija
17 slik
Na poti
S traktorjem na pot
SKA na služenju
Večerni pozdrav sonca
+14

Komentarji (4)

Za komentiranje se prosim prijavi.