Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Silvester po skavtsko

2
Ivan Hudobivnik – Skrbni medved 12.01.2011
Tokrat je bratovščina Štepanjskih odraslih skavtov skupaj pričakala prihod novega leta. Ne, nismo ga čakali preveč, prišlo je kar samo. Pred, medtem in potem smo bili zaposleni z naslednjim:
Spominek Spominek (Avtor: Ivan Hudobivnik)

Sveta maša

Skupaj s Kranjsko bratovščino smo prepevali pri sveti maši v Adergasu. Naše prepevanje je udeležence maše v cerkvi zadržalo še nekaj časa po njej. S prepevanjem smo, ob čaju in sladkih priboljških, nadaljevali v župnišču. Župniku Slavku Kalanu je bilo dano, da je spoznal nekaj novih v skavtskem duhu zapetih pesmi.

Silvester

Najprej smo pokadili našo »skavtsko« hišo. Ob tem smo molili posebni Božični rožni venec, ki ga molijo Matkóvi na Solčavskem.
Po preprosti večerji, sarmah, so po pogovorih, prepevanju, plesu sledili stiski rok, najboljše želje, silvestrski poljubi. V poznih jutranjih urah smo se odpravili spat.
 

Pohod - Stiška vas

Dopoldne, na novega leta dan, smo se v megli in rahlo zasneženi poti odpravili na pohod. V Stiški vasi nas je pričakalo sonce, v belino odeta pokrajina in sinje modro nebo. Obstali smo ob cerkvici sv. Križa, kjer smo se napajali in občudovali stvarstvo. Sonce smo ponesli s sabo v dolino. Tam nas je že čakalo kosilo (beri makaroni). Ni manjkala niti odlična Janezova čokoladno-sadna torta. Janez se priporočamo še kdaj, ne pozabi na nas!
 

Kviz

je bil naslednja skupna dejavnost. Tri skupine s po tremi tekmovalci so odgovarjali na različne sklope vprašanj. Zadnji sklop se je nanašal na poznavanje ZBOKSS-a. Seveda je imela vsaka skupna glasno navijaško skupino. Zmagovalci smo pri praktično vsi saj nam je uspelo ustvariti neverjetno vzdušje.
 

Sestanek
 

Za zaključek nas je čakala še ta bolj resna dejavnost. Tokrat resnično nismo pretiravali saj smo obravnavali zgolj četrtino od predhodnih dvajsetih točk s prejšnjega sestanka.

Takšen je bil naš uvod v novo leto. Če bomo tako nadaljevali, kot smo začeli, ne bo slabo. Mi ne verjamete? Poglejte raje Matjaževe in Ivanove fotografije. Ste pogledali? Potem vas za odgovor ne bom vprašal.
 

Fotogalerija
24 slik
Spominek
Kuharici pri delu
Krajša glasbena vaja
Pred sv. mašo
+21

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.