Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Še en spomin na Lučko miru 2011

1
Darko Potočnik - Srčni krt 08.01.2012
Kakor vsako leto, smo tudi v letu 2011 skavtinje in skavti bratovščine Celjskih zverinic ponesli LMB v Zavod CVD Golovec. Tokratna lučka miru je bila nekaj posebnega, saj smo praznovali manjši jubilej. Lučko smo prinesli že desetič. Prav z Lučko miru se je pričelo naše sodelovanje s CVD Golovec. Našemu vabilu so se pridružili tudi naši skavtski sosedje iz bratovščine Danijelovih sov.
Lučka miru 2011 na CVD Golovec (Avtor: Darko - Srčni krt)

Že po običaju so nas skavti z Golovca, ostali stanovalci in zaposleni CVD Golovca nestrpno pričakovali. Geslo LMB 2011 je bilo SVETim za VSE. Slogu primerno smo tudi vstopili v njihove prostore. V glavno avlo, kjer so pogasili luči, smo v temo posvetili z našimi lučkami miru. Kolikor je bivalnih enot, toliko smo prinesli lučk, da bo resnično posvetila prav vsem na Golovcu. Želeli smo, da bo vsem lepo ob nas, da se bodo počutili domače, da je ne bi ohranjali samo zase in da bo dragocena prav vsem.

Po prebrani poslanici smo skupaj zapeli Poglej to lučko in še nekaj božičnih pesmi. Nato smo se prepustili igri. V veliko zabavo nam je bilo, ko smo s kretnjami in raznoraznim mahanjem kazali kako veeeeliko hišo imamo,  kako veliiika okna so na njej, kako čistimo čevlje , itd. V gosteh smo imeli tudi našo sestro Grazyno, ki je z velikim navdušenjem pripovedovala kako izgleda Božič v Afriki. Da smo lažje prikazali afriško vzdušje, smo zapeli afriško verzijo Slave Kemba, kemba.

Afriški ritmi so naredili še posebej sproščeno vzdušje. Petje nam je spontano steklo. V dolini tihi, Bela snežinka in še mnogo drugih pesmi nas je povezalo. V veselem vzdušju je urica našega druženja še prehitro minila. S petjem najljubše božične pesmi Sveta noč smo se počasi poslovili od naših gostiteljev in jim ob tem zaželeli vesel Božič in srečno novo leto.

Hvala vsem stanovalcem in zaposlenim na CVD Golovec za vso gostoljubje, druženje in sodelovanje v vseh teh deset letih. Ne vem kdo bolj SVETI za VSE. Mi ali oni?

Hvala tudi bratovščini Danijelovih sov, ki se že nekaj let pridružuje naši vsakoletni poslanici LMB na Golovcu in za sladke dobrote v njihovem darilu.
 

Fotogalerija
15 slik
Lučka miru 2011 na CVD Golovec
prižig lučke
prevzem lučke 1
prevzem lučke 2
+12

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.