Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Med zemljo in nebom

1
Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 26.07.2013
Se nahajajo nekateri kraji, ki jih je sv. Frančišek izbiral za svoje bivanje. V te kraje je v obliki tabora poromala štepanjska bratovščina odraslih skavtov.
Pred Porzincolo (Avtor: Matjaž Maležič)

Vrnjen obisk

Konec lanskega leta sta v prispodobi obiskala naše kraje sv. Frančišek in sv. Klara. Njuno potovanje je bilo prikazano v kulturno zabavnem večeru Res je prijetno. Takrat smo se dogovorili, da bratovščina obisk vrne.
 

Assisi

V začetku julija se je v frančiškove kraje odpravilo 15. skavtov. Kamp nad Assisijem je bil naše izhodišče za spoznavanje krajev po Umbriji, krajev po katerih je hodil in deloval sv. Frančišek. Obiskali smo naslednje kraje in mesta: Celice pri Cortoni, kamp Fontemaggio, Assisi, Carceri, Rietska dolina (Greccio, Fonte Colombo, Poggio Bustone), San Damiano, Rivo Torto, Porziuncola, Montecasale, La Verna. Vsak od naštetih krajev bi si zaslužil svojo zgodbo, da ne napišem kaj vse smo videli v Assisiju. Tja smo se vračali vsak večer na prepevanje pred baziliko sv. Klare. Ob tem so se nam pri plesu pridružili tudi ostali obiskovalci Assisija. Menim, da nam je uspelo v polni meri uresničiti geslo tabora: »Gospod, naj bom orodje tvojega miru«.
Naj nekaj več o vsem tem dogajanju povedo Matjaževe fotografije, ki jih boste našli tukaj.

Fotogalerija
45 slik
Pred odhodom
Postanek na poti
Pri sveti maši, Celice pri Cortoni
Pri kosilu v kampu Fontemaggio
+42

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.