Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

V Stično peš ali s kolesom?

Samo Škrabanja 13.09.2014
Si želiš pridružiti skupini mladih na romanju do Stične na predvečer festivala mladih v petek, 19. septembra 2014? Letos se bomo podali na peš romanje iz Litije tako kot lansko leto, poleg tega pa tudi s kolesi iz Štepanje vasi, ob prihodu v Stično pa se bomo skupaj udeležili molitve in se družili ob tabornem ognju.
Romanje peš v stično (Avtor: Samo Škrabanja)

Pridruži se nam v petek, 19. septembra 2014, ob 17.30 uri na železniški postaji v Litiji ali ob isti uri s kolesom v Štepanji vasi v Ljubljani pred cekvijo. Zaradi lažje organizacije izpolni prijavnico na romanje, pred samim odhodom pa bodo sledila še natančnejša navodila, ki jih bomo posredovali na tvoj e-poštni naslov. Na romanji, ki ju organiziramo skavti, ste vabljeni prav vsi mladi od 15. leta starosti dalje. 

Peš romanje

S seboj imej spalko, armafleks, topla oblačila, baterijsko svetilko, vsaj 1 liter tekočine in hrano za na pot ter večerjo. Peš romanje bo trajalo približno štiri ure, med potjo pa se bomo ustavili še v domu starejših občanov ter jim prinesli delček vzdušja festivala mladih.

Prijavnico za peš romanje izpolni tukaj.

Romanje s kolesi 

Poleg izpravnega kolesa za klance in makadam imej s seboj svetilko za kolo, pijačo, hrano za med potjo in večerjo, armafleks, spalko in topla oblačila. Romanje s kolesi bo trajalo približno tri ure in bo dolgo 38 km.

Prijavnico za romanje s kolesom izpolni tukaj. 

Od letos naprej bomo skavti lahko na svojih krojih nosili tudi našitek romanja do Stične. Vsi ostali imate tudi možnost naročila našitka za spomin. Vsak, ki ga bo naročil, se s tem obveže, da bo zanj prispeval določen znesek, v septembru pa bo prejel podrobnosti glede našitka na e-poštni naslov.

Ob prihodu v Stično bomo vsi romarji zaključili romanje z molitvijo pred Najsvetejšim. Sledil bo večer ob ognju in spanje pod kozolcem ali šotorom. V soboto zjutraj, na dan festivala, bomo imeli skupen zajterk, zato ti ni potrebno skrbeti glede tega. Za dodatna vprašanja se lahko obrneš na organizatorje romanja preko e-pošte romanje@sticna.net.

 

Fotogalerija
2 sliki
Romanje peš v stično
Romanje s kolesi

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.