Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Iskali smo skavtskega duha

Darko Potočnik - Srčni krt 30.08.2009
Na letošnjem poletnem taboru bratovščine Celjskih zverinic v Savudriji, smo iskali skavtskega duha. Pa ne zato, ker bi ga izgubili, ampak da ga ne bi izgubili. Na koncu tabora smo ugotovili, da je bilo iskanje zelo uspešno.
udeleženci tabora v Savudriji udeleženci tabora v Savudriji (Avtor: Darko-Srčni krt)
Že v petek zjutraj smo prve zverinice krenile na pot proti Savudriji. Ko smo v kampu Veli Jože našli primeren prostor za naš tabor, smo postavili šotore. Po kosilu smo izkoristili čas do prihoda ostalih skavtov in se šli kopat. V topli vodi smo lenobno uživali, za zabavo v vodi pa je poskrbel naš Vojko.

Proti večeru so prispeli še ostali udeleženci našega tabora. Hitro smo jim pomagali postaviti šotore, saj nas je že čakala večerja in kasnejši program. Večer smo namenili naši duhovnosti. Skozi molitev, pesem in odlomke iz svetega pisma smo se prepustili našemu Stvarniku. To je bil tudi uvod v naše iskanje skavtskega duha. Za v oporo nam je Dita na drevo izobesila tiralico s sliko skavtskega duha. Večer smo nadaljevali v sproščenem vzdušju.

Z jutranjicami smo pozdravili sobotno jutro. Hvalili in slavili smo Boga, jutro pa nam je vračalo s toplimi sončnimi žarki. Aktivnosti preko dneva so bile izdatno namenjene zabavi in druženju, še posebej kopanju. Zvečer smo se odpravili v staro Savudrijo k sv. maši. Daroval jo je naš duhovni vodja p. Marjan, mi pa smo jo popestrili s sodelovanjem z uvodom v mašo, branjem berila, prošnjami, uvodom v mir in petjem. Ker je bilo domačemu župniku petje všeč, smo mu zapeli še Marijino pesem.

Po vrnitvi v tabor smo skozi igro poglabljali naš skavtski duh. Po drevesih smo poiskali slikice, nato pa ugotavljali katere misli z listkov sodijo k določeni slikici. Razvila se je živahna razprava o skavtskem duhu, o vrednotah in potrebnih dejanjih za ohranitev ter okrepitev duha med nami.

Gospodov dan smo začeli s sv. mašo. Pod borovci smo postavili oltarček in Bogu darovali njegovo najljubšo daritev. Poleg jutranjega sonca in vetriča, so nas še posebej božali Božja beseda, vedno poučen Evangelij in pridiga našega p. Marjana. In ko se je nas dotaknil v podobi kruha še naš Odrešenik. Skavtske maše so res nekaj posebnega!

Po zajtrku smo nedeljo nadaljevali s podiranjem in pospravljanjem tabora ter kopanjem. Tabor smo zaključili z refleksijo. Veseli smo bili, da smo se zbrali v tako lepem številu (26 udeležencev), da smo se lepo razumeli, se držali načrta in aktivno pripomogli k krepitvi in ohranjevanju skavtskega duha.
Fotogalerija
14 slik
udeleženci tabora v Savudriji
Postavljanje šotora
Napihnili smo blazino
Prvi skavt je že v vodi
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.