Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Hrabri so tudi v skavtskih vrstah

Fužinski odrasli skavti 02.10.2008
Verjetno nas je veliko, saj je hrabrosti veliko vrst. Morda pa je nam, skavtom, hrabrost prirojena, kaj mislite? Ali pa pridobljena v napornem skavtskem življenju, bivanju, ustvarjanju, borbi za boljše skavtstvo, za skavtske prijatelje, za nove člane, za prepoznavnost doma in zunaj, za ...
sprejem pri dr. Turku sprejem pri dr. Turku (Avtor: arhiv ZSIS)
Prav gotovo pa pogum ni tuj naši Boži. Govorim o Boži, skavtinji iz bratovščine Ljubljana-Fužine, ki je častno – skupaj z ostalimi dekleti iz ekipe – zastopala Slovenijo na 13.paraolimpijskih igrah v Pekingu. Kot že vsi veste, so punce, ki igrajo sedečo odbojko, dosegle nehvaležno četrto mesto – vendar pa je Boža za nas ZLATA in že komaj čakamo na dooooooooooooolgo poročilo o kitajskem dogajanju.

Po vrnitvi domov hodijo punce in ostali paraolimpijci od sprejema do sprejema in poslušajo besede zahvale, dobivajo čestitke in pohvale. Bili so na Gradu Brdo, kjer jih je sprejel predsednik republike dr. Danilo Türk, sprejela sta jih tudi župan MO Ljubljana g. Zoran Janković in predsednik Republike Slovenije g. Janez Janša.

Zanimiv je bil pozdravni nagovor dr.Türka, ki jim je čestital za njihove rezultate, za uspešno zastopanje Slovenije in za pogum, ki jim je prinesel lep uspeh. Ker olimpijske igre izvirajo iz antike, je predsednik republike spomnil na antični pregovor, po katerem SREČA POMAGA HRABRIM in nadaljeval: "Vi, ki ste tukaj, ste hrabri. Hrabri ste zato, ker ste dosegli velike rezultate, ki so zahtevali delo, talent in hrabrost, s katero ste premagali vse mogoče ovire na poti."

HRABRE torej spremlja SREČA, zato smo skavti SREČNI LJUDJE. Tudi naši Boži in njeni ekipi želimo SREČE in HRABROSTI za vse prihodnje dni!
Fotogalerija
8 slik
sprejem pri dr. Turku
sprejem pri županu
sedeča odbojka
paraolimpijski ogenj
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.