Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Okrepili smo sodelovanje med SZSO in ZSKSS

Jadranka Cergol, načelnica SZSO 21.03.2013
V nedeljo, 17. marca 2013, sta se na zelo prijetnem in sproščenem srečanju v Trstu sestali vodstvi Slovenske zamejske skavtske organizacije in Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.
Deželno vodstvo SZSO in izvršni odbor ZSKSS (Avtor: Paolo Biancuzzi)

Gostje iz Slovenije so si najprej ogledali Trst z visokega, in sicer z Napoleonske ceste, kjer so tudi marsikaj izvedeli o Trstu in o Slovencih v njem, nato pa so nadaljevali ogled na griču sv. Justa, kjer je med drugim član odprave ZSKSS našel tudi skrito škatlico igre Geocaching.

Vodstvi ste se nato podali do sedeža na Ul. Risorta v Trstu, kjer sta pregledali sporazum med SZSO in ZSKSS. Veliko smo razpravljali o skupni prehojeni poti, še več pa o načrtih za nadaljnje zbližanje in poglobitev odnosov med nami. Domenili smo se za skupno srečanje med SZSO, ZSKSS in vodstvom Agesci iz Furlanije Julijske krajine (Italija), kar bo nedvomno pripomoglo k tesnejšemu sodelovanju med organizacijami in k medsebojni obogatitvi skavtske izkušnje.

Veliko smo se tudi posvetili izmenjavi informacij in na dan je prišla želja, da bi se lahko obe organizacij še bolj združili predvsem preko spleta, tako da bi lahko postal spletni naslov skavt.net resnično kraj virtualnega srečevanja med vsemi slovenskimi skavti. Srečanje se je še prijetneje zaključilo v osmici pri Debelisih na Kolonkovcu, kjer so gostje lahko okusili domače dobrote.

Fotogalerija
4 slike
Deželno vodstvo SZSO in izvršni odbor ZSKSS
Pred sedežem SZSO v Trstu
V skavtski sobi
Pod budnim očesom Bi-Pi-ja

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.