Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Duhovne vaje na temo služenja

2
Karmen Kristan - Ustvarjalna ježevka 10.01.2011
Več kot 50 odraslih skavtinj in skavtov, ter 8 otrok se je udeležilo duhovnih vaj za odrasle skavte v Kančevcih, ki so se tokrat začele s služenjem kot pomoč Domu duhovnosti. To je bila dobra priprava na temo duhovnih vaj "služenje", ki je zajemala iz temeljev skavtstva in naše vere.
Sonce spreminja podobo zemlje Sonce spreminja podobo zemlje (Avtor: Karmen Kristan)

Odrasli skavti smo si zadali nalogo, da spreminjamo svet na bolje in verjamemo našemu ustanovitelju Baden Powellu, ki je zapisal, da je na poti k sreči tisti, ki skrbi za srečo drugih.

To je eden od poudarkov, na pričevanjsko življenje nas skavtov kot kristjanov. Ker zajemamo živo vodo iz zakladnice Božje besede nas je brat Primož Kovač vodil v razkrivanje vrednote služenja preko svetopisemskih zgledov:

  • Usmiljeni Samarijan nas je učil kako pomagati, da ne trpijo naše osnovne dolžnosti.
  • Marija v Kani Galilejski nam je pokazala, kako prepoznati stisko in pomagati preko drugega.

Mnogi svetopisemski liki so nam razkrivali, da je služenje lahko tudi življenjsko poslanstvo, sodelovanje z Bogom, oznanjevanje in celo vstopnica v nebeško kraljestvo.

V osebnem premišljevanju smo nato iskali odgovore na vprašanje, kaj je pravi duh služenja. Da bi v tem duhu lahko živeli potrebujemo molitev, ki naj bo iskren pogovor z Bogom v predanosti izgovorjenim besedam. Le tako nas bo molitev lahko spreminjala po Božji volji in usposabljala za dela ljubezni do bližnjega.

Doživeli smo čudovite svete maše, kjer smo skupaj v veselju, s pesmijo slavili Gospoda, se mu zahvaljevali in izročali. Le v Njem lahko resnično ljubimo vse ljudi brez razlik in služimo. Ob adoraciji pred Najsvetejšim smo izlili svoje molitve v duhu služenja in zahvaljevanja za vse dobro.

Smeha nam ni manjkalo, tudi čas za prijateljsko druženje in skavtske aktivnosti v naravi se je našel. Veliko nalog smo izvedli v skupinah, ki so bile tokrat organizirane v obliki cehov.

Utrdili smo prijateljske vezi, poglobili svojo vero in se razšli v upanju na nova druženja in dela.

Fotogalerija
35 slik
Sonce spreminja podobo zemlje
Dom duhovnosti Benedikt
Pogled v nebo
Luč v temi
+32

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.