Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

V pričakovanju …

Barbara Pavlakovič in Sandi Hribar 29.12.2010
Načelnica Barbara Pavlakovič in načelnik Sandi Hribar sta pogledala v iztekajoče leto in se ozrla tudi naprej.
Sandi Hribar, načelnik Sandi Hribar, načelnik (Avtor: Arhiv SkavtNET)

V pričakovanju Jezusovega rojstva, praznične potice, novega leta, praznovanja z družino in prijatelji… si za prihodnost želimo le najboljše.

Tudi midva in vsi člani izvršnega odbora vam skavtinjam in skavtom želimo, da vam v tem letu ne zmanjka piškotov in zabavnih iger, da vam na taboru uspe zakuriti ogenj s prvo vžigalico, da se vedno pojavi nekdo, ki vam bo pomagal nositi pretežki nahrbtnik in da boste našli besedo in objem spodbude, ko ju boste potrebovali. Želimo, da bo to leto prineslo veliko uresničenih ciljev.

Vendar da bi se naše želje izpolnile, moramo najprej pogledati, kaj smo v iztekajočem se letu naredili za to, da jih v novem ulovimo. Najbrž smo pri mami izbrskali recept za najboljše piškote, v trgovini pokupili celo zalogo vžigalic, na letošnjem taboru pomagali drugim nositi nahrbtnik in prvi pristopili do obupanega. Kaj pa je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov naredilo v iztekajočem se letu?

Najprej nas je zaznamovala okrogla obletnica – 20 let od naše ustanovitve. Veselo je bilo po vseh stegih, osrednje praznovanje pa je bilo najprej na dan naše ustanovitve, 31. marca, v ljubljanski stolnici, kjer je sveto mašo daroval nadškof Anton Stres. Nato smo čez nekaj dni nadaljevali še z rojstnednevno zabavo v letnem gledališču Studenec, kjer smo pogledali v preteklost in prihodnost ZSKSS, obiskal pa nas je tudi predsednik države Danilo Türk. K tej obletnici smo v decembru dodali še eno in sicer 20 let Luči miru iz Betlehema. Samo pomislite, v koliko domov smo v tem času prinesli sporočilo miru in koliko posameznikom, družinam, društvom in ustanovam smo v tem času pomagali!

A v iztekajočem se letu nismo le praznovali! Mislili smo tudi na okolje, saj smo v enem dnevu očistili celotno Slovenijo skupaj z mnogimi drugimi prostovoljci. Junija smo odprli Skavtski okoljski center v Kočevskem rogu, ki omogoča pristen stik z naravo in nove možnosti spoznavanja okoljskih tem. Kljub vsem velikim projektom pa zagotovo ostaja najpomembnejše redno delo po stegih, ki ga izvajate vsak teden. Tako se trudite, da lahko vsak skavt razvija svoje sposobnosti, hkrati pa naredi veliko dobrega tudi za svoje domače okolje.

Tekom leta smo prepoznali tudi veliko izzivov, ki nas čakajo v novem letu in na katere se moramo pripraviti že zdaj. V marcu bomo dobili nov vzgojni namen, ki bo vodil naše poti v prihodnjih treh letih, prav tako pa bomo izvolili nov izvršni odbor, ki ga lahko s svojo dobro voljo in idejami sestavljaš tudi ti. Vse nas pa čakajo trenutki, ko bomo morali pokazati svoje vrednote in uporabiti »zdravo skavtsko pamet« v izzivih, ki jih bo prineslo novo leto.

Tako. Vse to smo doživeli lani in zdaj lahko potegnemo črto pod starim letom ter z Njegovo pomočjo zakorakamo pričakovanju naproti.

Fotogalerija
2 sliki
Sandi Hribar, načelnik
Barbara Pavlakovič, načelnica

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.