Dogodek

Zastava

Predčasne volitve poslancev v državni zbor

pred 4606 dnevi
Začetek: 03.12.2011 ob 23:00
Zaključek: 04.12.2011 ob 22:59

Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Nagovor načelnice ob predčasnih volitvah

Barbara Pavlakovič, načelnica ZSKSS 01.12.2011
Načelnica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je ob bližajočih predčasnih volitvah v državni zbor pripravila nagovor za člane, ki ga v celoti objavljamo.
Volitve (Avtor: Tadeja Zajc)

Skavtinje in skavti,

ponovno je pred nami nedelja, ko bomo lahko uresničili volilno pravico, kot nam jo daje 43. člen naše ustave. Pravi, da lahko voli vsak  državljan, ki je dopolnil 18. let, saj je volilna pravica splošna in enaka. Prav tako pa je lahko vsak tak državljan tudi voljen. S tem nam ustava zagotavlja možnost, da povemo svoje  mnenje in sodelujemo pri vodenju naše države.

Tokrat volimo 90 poslancev, ki so po 82. členu ustave predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila. Volimo ljudi, ki bodo zastopali vsakega izmed nas.

Tudi pri skavtih imamo svojo »ustavo«, ki nam skozi našo obljubo in zakone pravi, da si bomo prizadevali služiti domovini ter da ji bomo zvesti. Verjamem, da imamo skavti radi svojo domovino, našo Slovenijo, in da ji želimo le najboljše.

Zato še te preostale dni tehtno razmislite o vaši izbiri in se odločite za vaše prave kandidate. Želim vam dobro odločitev in mirno volilno nedeljo.

Barbara Pavlakovič,
načelnica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov - Slovenske skavtske organizacije


P.S.: Tokrat boste mogoče samo volili, na naslednjih državnih ali lokalnih volitvah pa boste morda (kdo ve?) tudi voljeni.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.