Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Tri, štiri, advent!

Patricija Kavčič, uredništvo SkavtNET 26.11.2016
November se bliža koncu, advent pa začetku. Si že kaj razmišljal, kako posebno boš letos preživel čas pričakovanja?
adventni venček (Avtor: Patricija Kavčič)

Če v Googlu pobrskaš za idejami, boš prej ali slej naletel na »adventne akcije« v veleblagovnicah in trgovinah s hrano … Toda žal te moramo razočarati – gre za precej »neadventne« akcije. Razen če boš med kupovanjem znižanih artiklov beležil, koliko denarja si »prihranil«, in vsoto namenil v dobrodelne namene. To bi pa šlo! ;)

Ampak osredotočimo se raje na »prave« akcije.

Ena od teh je že dolgoletna adventna akcija Misijonskega središča Slovenije, primerna za vsako družino. Letos jo vodi misel sv. Matere Terezije: »Ti lahko narediš nekaj, česar jaz ne morem. Jaz lahko naredim nekaj, česar ti ne moreš. Skupaj pa lahko narediva nekaj lepega za Boga.« To si velja zapomniti!
In kako poteka? V brezplačni knjižici, ki jo lahko dobiš v domači cerkvi (ali župnijski pisarni), je za vsak dan naveden odlomek iz evangelija, zgodba iz misijonov ter molitev. Da pa se osredotočiš na druge, ne le nase, lahko hkrati sodeluješ v akciji Otroci za otroke (tudi če si že velik otrok! ☺) – skozi vse štiri tedne zbiraš prispevke za misijone in jih za božič neseš k jaslicam v cerkev.

Druga adventna akcija, primerna predvsem za mlajše skavte (ter seveda za vse, ki so že očki in mamice, in za tiste, ki ste že dovolj veliki, da spet obožujete pravljice ☺), je dostopna na spletnem portalu iskreni.net. Če nisi redni donator portala, je plačljiva. Letos zgodbice za vsak dan pripravlja Gregor Čušin, naslov akcije pa je Zgodbe, ki jih je (mizar) Jožef pripovedoval svojemu sinu.
Ta akcija želi predvsem zbližati družino in ji pomagati, da se na praznovanje božiča res pripravi skupaj. Vsak dan vas čaka avdio svetopisemska zgodbica, ki jo pripoveduje sam Jožef, pobarvanka, tema za pogovor, povabilo k molitvi, dvakrat tedensko pa še spodbuda za aktivnost (npr. igra).

Vabljeni pa smo še k eni zelo zanimivi akciji – na portalu pridi.com obljubljajo 18 kratkih filmčkov, v katerih nas bo 18 slovenskih pričevalcev nagovorilo s svojim pogledom na Jezusa; geslo akcije je namreč Jezus je … Izziva te, da razmisliš, kdo je zate Jezus ter kakšno (in katero ☺) mesto v svojem življenju mu namenjaš.

Tako, to je nekaj aktualnih adventnih akcij. Potekajo seveda še druge! Vabimo te, da v komentarju z vsemi deliš še kakšno adventno akcijo, ki jo poznaš. ☺ Če pa si car, lahko ustvariš čisto svojo, unikatno adventno akcijo. Mogoče za celo četo ali klan? Za SKVO? Za krog prijateljev ali za sošolce … za starše ali za vso družino … Z bližnjimi je vse lepše, tudi pričakovanje rojstva našega Odrešenika. Poskusi, ne bo ti žal!

Ekipa SkavtNET ti želi blagoslovljen advent! ☺

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.