Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

»Presodite, kaj je bolj pravično pred Bogom: poslušati vas ali Boga?« (Peter in Janez)

Simon Potnik, duhovni asistent 01.05.2017
Sveta Marija, Mati Božja, ti si svetu podarila resnično Luč, Jezusa, tvojega Sina - Božjega Sina. Ti si se povsem izročila božjemu klicu in si tako postala vir dobrote, ki iz njega priteka. Pokaži nam Jezusa. Vodi nas k njemu. Uči nas spoznati ga in ga ljubiti, da bi tudi mi mogli postati resnično ljubeči in vir žive vode sredi žejnega sveta. (Papež Benedikt XVI.)
Šmarnice (Avtor: simbolna fotografija)

Danes mnogi zatajijo in izdajo svoje prepričanje, ker hočejo plavati s tokom, in se bojijo, da bi vzbujali pozornost ali si nakopali posmeh. Koliki se sploh ne potrudijo, da bi mislili res 's svojo glavo', temveč se kratko malo prepustijo splošnemu miselnemu in življenjskemu toku ter modi, naj bo ta še tako nespametna in škodljiva. Zapustijo pot Božje volje že samo zato, ker tako delajo drugi.

  1. Zasidraj svoje srce trdno v Gospodu in ne boj se človeške sodbe, ako ti le vest pravi, da si pobožen in nedložen!
     
  2. Sv. Pavel si je prizadeval, da bi vsem ugajal v Gospodu in je vsem postal vse, vendar mu je bilo prav malo mar, da so ga sodili ljudje ali človeško sodišče.
     
  3. Kdo si ti, da bi se bal umrljivega človeka? Danes je, jutri ga ne bo več. Boga se boj in potem se ti ni bati človeških groženj! Kaj ti more kdo z besedo ali žalitvami? Imej Boga pred očmi in nikdar se ne prepiraj in ne pritožuj.

(po sv. Ludviku M. Grignon de Montfortskem ) 

Predlog za prebiranje Božje Besede: Apd 18 

Molitev, ob kateri se lahko ustavim: Duša Kristusova (s srcem) 

Sveta Marija - prosi za nas
Sveti Janez Pavel II - prosi za nas

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.