Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Krščanstvo duši osebno srečo!?

Gregor Celestina, DA Kranj 1 04.10.2006
Vsak bi rad hodil po svojih poteh. Boga si predstavljamo kot nebeškega policaja in hoteli bi pred njim pobegniti ter se ne zmeniti za njegove predpise. Hoteli bi delati po svoje. Razumljivo je, da zvestoba Jezusu Kristusu v določeni meri omejuje našo svobodo. In kaj je prava svoboda? Svoboda mora biti nekaj več kot prosta izbira načina našega vedenja. Svoboda je tesno povezana s tem, kakšni smo kot ljudje. Jezus iz Nazareta je najsvobodnejši človek, kar jih je kdaj živelo. Zelo dobro je vedel, da obstajajo od Boga dana moralna pravila, in v svojem življenju se je ravnal po njih.

Pa bi si upal kdo trditi, da je njegova vera dušila njegovo svobodo? Bil je prost slehernega poželenja, vsake hinavščine in strahu pred drugimi. V luči te svobode je gledal ljudem v srce in jim povedal resnico o njih. Ljudi je ljubil z vso toplino. Nazadnje je pokazal svojo svobodo tako, da je daroval življenje za druge.

Ali je bil kdaj kje kakšen človek tako svoboden kot on? Poudarjal je, da svoboda ni v tem, da delaš, kar se ti zljubi, ampak da delaš tisto, kar je prav za vse. Pokazal je, kako je prava svoboda nesebična in prijazna, velikodušna in usmerjena k bližnjemu.

Povejmo na kratko: edina svoboda, ki jo krščanstvo res duši, je takšna svoboda, ki je v škodo nam samim in drugim ljudem. Jezus pa nam daje resnično svobodo.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.