Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Adventni koledar 2018

WAGGGS, ICCG Europe, prevod Luka Tul, DA (Postojna 1) 23.12.2018
Pripravili smo poseben adventni koledar. Za vsak dan je izbrana vrstica ali dve iz dnevnega evangelija, naloga in Bi-Pi-jev izrek, povezan s temo dneva. Razmišljanja in naloge nam bodo pomagale postati prinašalci miru in veselja. Spoznali bomo različne plati tega, kaj pomeni biti pripravljen sprejeti, izpolniti in živeti Božjo voljo.
adventni venček adventni venček (Avtor: Patricija Kavčič)

4. teden

4. adventna nedelja, 23. december

- Blagoslovljena ti med ženami, in blagoslovljen sad tvojega telesa! (Lk 1,42).
- Prosi Gospoda, naj ti pomaga gledati z Jezusovimi očmi, da ne boš nikogar »sodil po mesu«. Razširjaj Jezusovo ljubezen tudi v razočaranju. Skupaj s svojo družno obišči starejšo osebo. Nesi ji darilo ali voščilnico. Deli z njo božično veselje.
- Človek je takrat dober, ko veruje v Boga in se ravna po njegovih zakonih (Robert Baden-Powell).


Ponedeljek, 24. december

- … po prisrčnem usmiljenju našega Boga, zaradi katerega nas bo obiskalo vzhajajoče sonce z višave (Lk 1,78).
- Moli posebej za to, kako boš preživel čas z Jezusom, zlasti v božičnem času. To morda zveni čudno, ampak spričo užitkov, ki jih nudi svet, lahko pozabimo na vsebino božičnega časa. Preberi svojo najljubšo otroško knjigo ali zgodbo o Božiču. Čeprav nisi več otrok ali nimaš otrok, ti bo v veselje preživeti nekaj mirnih trenutkov in razmišljati o preprostih radostih božičnega časa.
- Potrudi se in pusti ta svet za spoznanje boljšega, kot si ga prejel. Ko bo prišel tvoj trenutek smrti, boš umrl vesel, saj boš čutil, da nikoli nisi zapravljal časa, ampak naredil kar najbolje si zmogel (Robert Baden-Powell).


Božič, 25. december

- »Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji« (Lk 2,14).
- Dragi Bog, hvala ti za zgled čistega veselja, ki si ga dal po svojem Sinu. On je z veseljem sprejel križ za nas. Prosimo, da bi v sebi imeli v sebi vedno imeli veselje ne glede na vse. Amen.
V naši družini radi gremo na izlet, toda včasih v božičnem času smo preveč zaposleni. Čeprav ne moreš iti na daljši izlet, pojdi ven in se sprehodi na svežem in čistem zraku. Pomisli na veselje, ki je v tebi in ti ga je prinesel Kristus.
- Nihče ne more iti skozi življenje drugače kot hodi po svetu: ne more ne pustiti za seboj sledi. Te sledi so lahko koristne tistim, ki pridejo za njim, da najdejo svojo pot (Robert Baden-Powell).

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.