Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Adventni koledar 2018

WAGGGS, ICCG Europe, prevod Luka Tul, DA (Postojna 1) 04.12.2018
Pripravili smo poseben adventni koledar. Za vsak dan je izbrana vrstica ali dve iz dnevnega evangelija, naloga in Bi-Pi-jev izrek, povezan s temo dneva. Razmišljanja in naloge nam bodo pomagale postati prinašalci miru in veselja. Spoznali bomo različne plati tega, kaj pomeni biti pripravljen sprejeti, izpolniti in živeti Božjo voljo.
adventni venček (Avtor: Patricija Kavčič)

1. teden
1. adventna nedelja, 2. december

- On pa je to slišal in rekel: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni” (Mt 9,12).
- Če hočem sprejeti zdravljenje, moram sprejeti dejstvo, da sem poškodovan. Jaz sam potrebujem pomoč drugih. Poskušaj danes bolj ozavestiti, kako so ti ljudje pomagali in ti še vedno pomagajo. Zahvali se zanje pri večerni molitvi.
- Nedelja je dan počitka. Zapravljanje časa ni počitek (Skavtstvo za fante).


Ponedeljek, 3. december

- Duh Gospodov je nad menoj, ker me je mazilil, da prinesem blagovest ubogim. Poslal me je, da oznanim jetnikom prostost in slepim vid, da pustim zatirane na prostost (Lk 4,18).
- Najgloblje ozdravljenje prihaja po Kristusu. Dovôlimo mu, da deluje v nas po dobro spovedi. Tako očistimo svojo vest.
- Zapomnite si, da je sv Pavel rekel o Bogu, da je “Bog upanja”. Upanje nam daje srčnost in tolažbo v hudih časih. Ko boš poln upanja, boš lahko tolažil druge okrog sebe in jih spodbujal k vztrajnosti (The Scout, 24. 4. 1920).


Torek, 4. december

- Strmeli so nad njegovim naukom, kajti njegova beseda je bila izrečena z oblastjo (Lk 4,32).
- Dovoli, da moč Božje besede danes bolj deluje v tvojem življenju. Vzemi si 15 ali več minut za branje Svetega pisma.
- Dobra volja je Božja volja (Popotovanje k sreči).


Sreda, 5. december

- Ko se je zdanilo, je odšel in se napotil na samoten kraj. Množice so ga iskale. Ko so prišle do njega, so ga zadrževale, da ne bi šel od njih (Lk 4,42).
- Če želiš izpolniti Božjo boljo, jo moraš prepoznati. Vzemi si danes čas za sprehod v tišini in poslušaj tihemu Božjemu glasu, ki nežno spregovori na srce.
- Molk je velika vrednota in velika umetnost. Učiš se ga pa tako. Govorjenje izda marsikaterega človeka in ga prisili k molku. Molčeči človek je tisti, ki spregovori, ko mora povedati nekaj res pomembnega. Njega moramo poslušati. »To je molčeči človek, ki naredi stvari« (Popotovanje k sreči).

Četrtek, 6. december

- Simon mu je odgovoril: »Učenik, vso noč smo se trudili, pa nismo nič ujeli, a na tvojo besedo bom vrgel mreže« (Lk 5,5).
- Danes se potrudi bolj zaupati. Izroči takoj zjutraj svoj dan Gospodu. Če boš naletel na težave, ponavljaj s sv. Favstino: Jezus, vate zaupam!. In poskrbel bo zate.
- Svoboda skupaj z ljubeznijo lahko dela čudeže. Premisli o tem.


Petek, 7. december

- In povedal jim je še priliko: »Nihče ne odtrga krpe od nove obleke in jo našije na staro, sicer bo novo raztrgal, s staro obleko pa se krpa z nove ne bo ujemala (Lk 5,36).
- Danes se izogni mlačnosti in naredi stvari bolje. Ko se učiš, se uči in ne misli na svoje hobije. Ko počivaš, ne misli na šolo. Ko si s prijatelji, utišaj telefon. Ko telefoniraš, utišaj televizijo… itd.
- Zato: poskusi in premisli, preden kaj narediš. Postavi si vprašanje: Želi Bog, da to storim? Če v svojem srcu slišiš odgovor »da«, stori to. Če slišiš »ne«, ne delaj tega. Ni težko živeti pošteno in čisto življenje, če si zapomniš, da moraš najprej premisliti in nato storiti (Girl Guiding).


Sobota, 8 december

- Ko je to premišljeval, se mu je v sanjah prikazal Gospodov angel in rekel: »Jožef, Davidov sin, ne boj se vzeti k sebi Marije, svoje žene; kar je spočela, je namreč od Svetega Duha« (Mt 1,20).
- Jožefovo delovanje je zaznamovano s konfliktom, z zbeganostjo. Angelova beseda je pomenila razblinjenje njegovih dvomov. V trenutkih negotovosti in strahu se ustavi. Poslušaj Boga in ne boj se storiti dobro, čeprav se zdi zahtevno.
- Prepričan sem, da je naša prva naloga v življenju ta, da smo srečni. Ta svet, z vsemi svojimi lepotami in žarki sreče, je za to, da bi v tem uživali. […] Najkrajša in najbolj gotova pot do sreče je, da osrečujemo druge (Adventuring to Manhood).

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.