Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Adventni koledar 2018

WAGGGS, ICCG Europe, prevod Luka Tul, DA (Postojna 1) 09.12.2018
Pripravili smo poseben adventni koledar. Za vsak dan je izbrana vrstica ali dve iz dnevnega evangelija, naloga in Bi-Pi-jev izrek, povezan s temo dneva. Razmišljanja in naloge nam bodo pomagale postati prinašalci miru in veselja. Spoznali bomo različne plati tega, kaj pomeni biti pripravljen sprejeti, izpolniti in živeti Božjo voljo.
adventni venček adventni venček (Avtor: Patricija Kavčič)

2. teden
2. adventna nedelja, 9. december

- Glas vpijočega v puščavi: Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze! Vsaka dolina naj se napolni in vsaka gora in hrib naj se zniža. Kar je krivo, naj bo ravno in razkopana pota naj bodo gladka (Lk 3,4-5).
- Premisli o svojem življenju: o družini, šoli, delu in prijateljih. Kako ti Bog govori preko vsega tega? Potrudi se najti Božjo sled v svoje življenju. Bodi pozoren na Božjo prisotnost v neki osebi ali okoliščini.
- V vsakem dečku je duh. Moramo ga odkriti in spraviti na dan (Robert Baden-Powell).


Ponedeljek, 10. december

- Kaj je laže: reči: ›Odpuščeni so ti grehi‹ ali reči: ›Vstani in hôdi‹? (Lk 5,23).
- Na koga največkrat pozabiš? Zakaj se to zgodi? Kaj lahko storiš, da te ljudi znova vključiš? Potrudi se prepoznati Jezusovo prisotnost v bolnikih. Spomni se na znanca, ki je zbolel – danes ga obišči.
- Verjamem, da smo bili poslani na ta svet, ki je čudovit in lep, s posebno sposobnostjo: da ga cenimo. Včasih se lahko pozabavamo s tem, da čudeže in lepoto tudi razvijamo. Sposobni smo pomagati drugim ljudem, namesto da jih ogoljufamo. Preko vsega tega uživamo življenje, se pravi, smo srečni (Robert Baden-Powell).


Torek, 11. december

- Tako tudi ni volja vašega Očeta, ki je v nebesih, da bi se pogubil kateri od teh malih (Mt 18,14).
- Preberi odlomek Jn 14,27-31, Premišljuj ga in zavali se Nebeškemu Očetu za mir, ki ga vsak vernik prejema od Jezusa. Glasno preberi odlomek Lk 2,1-21 in se pogovori o tem, kaj so mislili pastirji, ko so srečali našega Odrešenika, kako je to vplivalo na njihova življenja in kako naj vpliva na tvoje življenje.
- Nikoli se ne zmotimo, ko poskušamo izpolniti svojo dolžnost. Vedno se zmotimo, ko jo zanemarimo (Robert Baden-Powell).


Sreda, 12. december

- Marija pa je rekla: »Glej, Gospodova služabnica sem, zgôdi se mi po tvoji besedi!« In angel je šel od nje (Lk 1,38).
- V krogu družine zmolite za tiste, v katerih ste prepoznali, da so razodevali Jezusovo veselje. Naštejte najlepše stvari, ki so se vam zgodile. Nato se pogovorite o tem, kako je Jezus mnogo boljši od njih.
- Naravoslovje vam bo pokazalo, kako je svet, ki ga je Bog ustvaril, poln lepih in čudovitih stvari, da bi ob njih uživali. Bodite zadovoljni s tem, kar ste prejeli in naredite s tem kar najbolje zmorete. Glejte na svetlo plat stvari namesto da gledate na temno (Robert Baden-Powell).


Četrtek, 13. december

- Od dni Janeza Krstnika do zdaj si nebeško kraljestvo s silo utira pot in močni ga osvajajo (Mt 11,12).
- Dovoli, da Bog prevzame vse tvoje skrbi. Prosi ga za mir v svojem srcu in sprejmi njegovo voljo. Prosi Bog za pogum, da bi razširjal njegovo čudovito sporočilo, da sta Jezusov mir in ljubezen namenjena vsakomur. Izdelaj voščilnice in jih nesi v npr. dom za ostarele in s tem spomni stanovalce na Božjo ljubezen, ki bo vsem posredovala mir v srcu, saj bodo vedeli, da je Bog vedno z njimi.
- S tem ko pomaga svojemu sosedu vsak dan kar najbolje zmore in ima vedno pred očmi resnico, poštenost in dobroto, bo skavt všeč Bogu (Robert Baden-Powell).


Peter, 14. december

- S kom naj primerjam ta rod? Podoben je otrokom, ki sedijo po trgih in kličejo drugim: ›Piskali smo vam, pa niste plesali; peli smo žalostinko, pa se niste tolkli po prsih‹ (Mt 11,16-17).
- Danes moli za to, da bi znal izkazovati Kristusovo drugim. Moli, da bi vedno ostal osredotočen na medsebojno ljubezen – tako dobrim, kot grobim, tako lepim kot ne tako lepim ljudem. Ljubi druge. Izkazuj ljubezen članom svoje družine tako, da delaš zanje dobra dela. Spomni se na lepo stvar, ki jim jo lahko narediš, in naredi načrt, kako boš to izvedel.
- Najboljši delavci – kakor tudi najsrečnejši ljudje – gledajo na svoje delo kot na neke vrste igro: težja je igra, bolj uživajo v njej (Robert Baden-Powell).


Sobota, 15. december

- »Tako bo tudi Sin človekov trpel od njih.« Tedaj so učenci doumeli (Mt 17,12).
- Kako naj služim pomoči potrebnim v svojem kraju? Izberi nekaj igrač ali drugih pripomočkov – prepričaj se, da so uporabni – in jih nesi družini, ki jih potrebuje.
- Na tisoče dečkov je v naši državi izgubljenih vsak dan, ker so prepuščeni sami sebi ne oblikujejo svojega značaja. Postanejo neuporabni, smilijo se sami sebi. Tako postajajo sramota in nevarnost za narod. Bili bi zelo uporabni, če bi le imeli pravo okolje in razmere ob pravem trenutku v življenju (Robert Baden-Powell).

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.