Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje čete Zvezda severnica - Koroška 1

Mateja Šavc 22.04.2006
V četrtek 2.3 2006 smo se izvidniki in izvidnice stega Koroška 1 odpravili na zimovanje. Za ambientacijo smo si izbrali temo beguncev. Zjutraj smo se zbrali v Slovenj Gradcu. Nakar smo se odpravili proti Logatcu.
(Avtor: )
Kmalu smo prispeli do skavtske hiše, ki se mi zdela pravi luksuz. Imeli smo delavnice na temo orientacija, prva pomoč, znaki na zemljevidih in ostala tehnična znanja, ki jih bomo med letom potrebovali. Zvečer smo se zabavali z improligo in kar hitro smo morali spat.

Zjutraj ob petih so nas zbudili, ker smo bili begunci in so nas našli, zapustiti smo morali hišo in zbežati. Narediti smo si morali bivake in počakati na nadaljnja navodila. Sledila je velika igra. Bistvo je bilo da si našel kartonček z svojim imenom nekje v gozdu in se prebil nazaj do hiše ne da bi te ujeli. Tisti ki so jih ujeli so pristali v zaporu( nekatere so obesili za noge in so morali viseti). Nato si opravil še eno nalogo v zvezi s tem kar smo se naučili. In tako smo vsi dobili naša nova državljanstva. Po kosilu je sledil turnir Jungle speeda in pri nas je vedno zmagal klanovec na služenju. Bravo Matjaž. Ko smo se ga naveličali so se fantje bojevali z »armiči« nekateri pa smo malo prepevali. Pridružil se nam je tudi gospod Ivo Čerček, ki je bil 3 leta na misijonu v Afriki. Povedal nam je mnogo zanimivega o svojem delu v misijonu in zaradi tega smo ga z zanimanjem poslušali. Potem pa smo se spravili spat, nekateri pa na stražo.

Zvečer smo imeli slovesen dvig zastave, ki smo jo ponoči v dežju tudi stražili, vendar nihče ni prišel, da bi jo ukradel (mogoče smo pa tako dobri).

Drugo jutro smo spali do 7.30, voditelji so se nam malo oddolžili za prejšnji dan. Zastavo smo spustili, spakirali stvari ter počistili hišo, ki nam je v teh dneh nudila zavetje in prenočišče. Ostalo nam je še nekaj časa zato smo drug drugemu pisalni postne koledarje. Napisali smo si, kaj naj na določen dan v postu storimo za svoje osebno napredovanje. Čisto na koncu smo imeli še preverbozimovanja.Domov smo se opravili s kombiji, čas pa smo si krajšali s pesmijo in igrami.

To je bilo moje prvo zimovanje in lahko rečem, da mi je bilo všeč in sem se imela lepo, sploh pa mi je ostalo v lepem spominu in mi še bolj približalo skavte.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.