Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje SKVO- jev (Celje 1, Maribor 1, Ptuj 1)

Mirjam Danilovič 14.02.2006
Zimske poti naj vodijo na Rdeči breg na Pohorju. Med 10. in 12. februarjem smo voditelji treh stegov – Celje 1, Maribor 1 in Ptuj 1 – preživeli v najlepši zimski pokrajini na svetu – v naročju zasneženih pohorskih pobočij.
ZIMOVANJE SKVO- jev (Celje 1, Maribor 1, Ptuj 1) ZIMOVANJE SKVO- jev (Celje 1, Maribor 1, Ptuj 1) (Avtor: Tadej Pintar)
Zimske poti naj vodijo na Rdeči breg na Pohorju

Med 10. in 12. februarjem smo voditelji treh stegov – Celje 1, Maribor 1 in Ptuj 1 – preživeli v najlepši zimski pokrajini na svetu – v naročju zasneženih pohorskih pobočij. Imeli smo sonček podnevi, lunco ponoči in pristno okusne skavtske obroke, ki so jih, za povrh vseh krasot, ki so zaznamovale zimovanje, kuhali naši fantje. Včasih jih niso pustili blizu, in sicer zato, ker si je vodstvo zimovanja zamislilo, da bomo živeli od korenin. Ne le tistih, o katerih smo govorili večino časa in zaradi neupoštevanja katerih se lahko naredijo »otiščanci od miške«, ampak tistih, ki se delijo na zračne, razpredene in … naravoslovci, prosim oprostite. Tako smo se korenin zavedali z vsemi čuti našega telesa. Ušla pa nam ni niti pristna izvidniška zabava s smrtonosnim »šlauhanjem« po »belem« bregu niti lovljenje roparja sredi noči (še zdaj sem prepričana, da je bil Bolfenk, ki se mu je pokvarila žaga), ki nam je ukradel (za nekatere) tako dragoceno mleko. Kot po navadi, je obtičal na drevesu, mi pa smo gladko nasedli zgodbicam o iskanju sledi, ki so bojda še »sveže«.
Vseh lepot Stvarstva smo se zavedali že tako in tako ves čas bivanja v zimski pravljici. Za našo duhovnost so še dodatno skrbeli trije DA-ji. Pripravili so nam čisto pravo puščavo z razmišljanjem o katoliškem skavtstvu, osebni veri, ki je odrešujoča. Tega so se še posebej zavedali nekateri, ki so jih kar dvakrat obvarovali angeli varuhi in so jih pridne roke potisnile iz »stranpoti«, ki jih na poti v toplo hiško na Rdečem bregu ne manjka. Ker smo skavti in ker imamo kompas tudi »od zgoraj« smo se vsi srečno vrnili in sedaj že upamo na ponovitev.

Več[url=http://ptuj1.skavt.net/tpintar/zim06/index.html]tukaj[/url]!
Fotogalerija
12 slik
ZIMOVANJE SKVO- jev (Celje 1, Maribor 1, Ptuj 1)
ZIMOVANJE SKVO- jev (Celje 1, Maribor 1, Ptuj 1)
ZIMOVANJE SKVO- jev (Celje 1, Maribor 1, Ptuj 1)
ZIMOVANJE SKVO- jev (Celje 1, Maribor 1, Ptuj 1)
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.