Zažiga

27 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje MB regije - BODI SKALA

Peter Skaza - Ustrežljivi delfin 07.03.2007
"Bodi skala!" To geslo je spremljalo 33 voditeljic in voditeljev, od 2.do 5. marca 2007, na istoimenskem zimovanju Mb regije, ki je potekala na Brinjevi gori nad Zrečami.
Tik pred orientacijo Tik pred orientacijo (Avtor: U_delfin)
Po Svetu regije so se zagnane voditeljice in zagnani voditelji podali na orientacijski pohod izpred župnišča v Zrečah do Brinjeve gore, kjer so bivali ta vikend.

Na cilju sva jih pričakala voditelja zimovanja, Sibila Nidorfer in Peter Skaza. DA Simon Potnik, pa je bil žal zaradi bolezni odsoten.

Po prihodu so razmišljali o tem, kaj je v mojem življenju opora, na kaj se lahko naslonim. Po večerni molitvi so vsi trdno zaspali v pričakovanju novega dne in novih izzivov.

Soboto dopoldan so udeleženci zimovanja preživeli upeti med različne športne aktivnosti. Ponujeno jim je bilo plavanje, smučanje, sankanje, airsoft in squash. Da pa se je veselje nadaljevalo in ker je skavt/inja delaven/delavna… so se izkazali na skavtskem služenju popoldan, ko so svoje "kmečko" znanje pokazali na bližnjih kmetijah.

Sodeč po predstavitvah služenja in športnih aktivnostih je bil ta dan res poln telesnih dejavnosti in smeha.

Zvečer smo se pridružili faranom v Zrečah, saj so imeli posebega gosta, slovenskega igralca Gregorja Čušina, ki je odigral svojo monodramo "Evangelij po Čušinu". G.Čušin se nam je pridružil na Brinjevi gori, saj nam je imel marsikaj povedati o življenju iz prve roke in je skavtom in skavtinjam v velik krščanski vzgled.
Te dni pa nismo pozabili niti na telesno hrano, ta je bila pripravljena izpod rok pridnih klanovcev Zreče 1, ki so bili na služenju ter Simonove mame in očeta.

Naše misli celotnega dneva smo s pravim skavtskih ognjem ponesli tja h Gospodu in s peko twista ter hrenovkami zaključili dan.
Nedelja, Gospodov dan bi bil prazen brez svete maše, ki smo se je skavti in skavtinje udeležili skupaj z drugimi farani župnije Zreče. Po sveti maši smo imeli zabavni dopoldan, kjer smo se preizkusili v kvizu ter imeli predstavitev točk iz orientacije, ki so jih pripravili že v petek na poti.

Polnih trebuhov smo spakirali vsak svojo prtljago in očistili hišo ter imeli refleksijo.V cerkvi smo si podelili zadnje misli in kaj nam ostaja od zimovanja ter zaključili z mislijo, da Jezus zaupa tudi meni, tebi, vsakemu izmed nas, da sem jaz tista skala, da si ti tista skala, na kateri želi graditi, danes, jutri, vse dni. Pa da res ne bi ostalo samo pri besedah, in da bi geslo odmevalo še v naših dejanjih. Bodite skala!

Hvala vsem sponzorjem in vsem ostalim dobrim ljudem, ki so pomagali in s takšnimi ali drugačnimi darovi pomagali, da se je zimovanje sploh rodilo.


Fotogalerija
13 slik
Tik pred orientacijo
Zbrani pri zaključni ceremoniji
V cerkvi
Torta
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.