Zažiga

18 Zažgi

Prenesi v

Zagorski knapi polepšali praznike bolnim in ostarelim

Za Zagorske knape Veronika Kotar 13.04.2007
Ponosni smo na to našo tradicionalno akcijo ob Veliki noči. Kako globlje doživeti so prazniki, ko ne misliš le nase, ampak narediš nekaj za druge; tiste, najbolj potrebne prijazne besede, tople dlani, nežnega pogleda... Na veliko soboto smo zagorski skavti obiskali bolne in ostarele iz naših krajev. Pripravili smo kratko prireditev, skupaj zapeli in s simboličnim darilom pričarali praznično vzdušje med stene bolniških sob.

Ponosni smo na to našo tradicionalno akcijo ob Veliki noči. Kako globlje doživeti so prazniki, ko ne misliš le nase, ampak narediš nekaj za druge; tiste, najbolj potrebne prijazne besede, tople dlani, nežnega pogleda...

Ves veliki teden je potekal v znamenju obdarovanja: izdelovali smo voščilnice, barvali jajčka, pakirali darila. Izdelali smo preko 300 daril. Lepo je bilo, ko je neprisiljeno in veselo sodeloval ves steg. Prav vsak član je prispeval svoj delež. Tako smo ob koncu tedna že nestrpno čakali »naš dan«, ko smo lahko darila razdelili med ljudi.

Na veliko soboto zjutraj smo se zbrali, pražnje oblečeni in polni pričakovanja. Gospod kaplan je blagoslovil darila, in nam zaželel, da ponesemo to veselje velikonočnega jutra med bolne in trpeče.

Pričakovali so nas. Najprej v domu starejših občanov: in nismo jih razočarali. Pripravili smo kratko prireditev, jim voščili veselo alelujo, razdelili darila, skupaj zapeli ter se poslovili z zagotovilom, da se ob letu osorej spet snidemo. Pot smo nadaljevali do bolnišnice, kjer smo prav tako pripravili krajšo prireditev za tiste, kateri so lahko vstali z bolniške postelje, ostale pa smo obiskali po sobah in jih tam obdarovali. Veseli so nas bili tako bolni, kot tudi bolniško osebje, ki nas je v znak zahvale pogostilo s slastno potico.

Če bi nam bilo pomembno le to, da smo dobili zastonj sokove in potico, verjemite da ne bi delali cel teden daril in za to porabili mnogo časa, nato pa še na veliko soboto celo dopoldne pohajali naokrog. Najpomembnejše se nam zdi, da smo opravili dobro delo, da smo ljudem polepšali praznike, da smo se spomnili na tiste, ki so osamljeni, pozabljeni od sveta. Prav ta zahvala, ki smo je bili deležni od bolnih in ostarelih ter njihova goreča želja, da pridemo drugo leto spet k njim nam pomeni največ, pomeni da jim je bil naš obisk pomemben, da je naša akcija dosegla svoj namen.
Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.