Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Utrinki iz tabora klana Galebov iz Velenja 1

Gregor Veler 15.08.2006
Letošnji tabor, ki je potekla od 8.-12.8.2006 na otoku Krk je minil v družabnem duhu povezanosti, sodelovanja in v spoznavanju življenjskih vrednot vere, solidarnosti, poklicanosti, sprejemanja in skupnosti.
zastava zastava (Avtor: )
Skozi ves tabor sta nas spremljala brata Ciril in Metod nas izpopolnjevala v veri, delila življenjske napotke ter nas seznanjala z novo pisavo imenovano glagolica, katero smo se pridno učili. Slišali smo veliko modrih misli in med seboj opazili mnogo dobrih dejanj, ki smo jih izkazovali. Povezali smo se tako duhovno kot tudi prijateljsko. Živeli smo pravo skavtsko življenje kot ena velika družina v kateri je vsak vsakemu brat. Naš duh je napredoval in z novimi pridobljenimi izkušnjami smo rasli v svoji majhnosti, naš notranji mir pa je postajal bogatejši z vrednotami katerim smo se posvetili z vsem srcem in jih vestno vnašali v dejanja vsakega dne. Povezani pa nismo bili samo med seboj ampak delček nas je bila tudi neokrnjena narava, ki nam je dobro služila saj smo lahko občudovali vsa njena bogastva, lepoto in tudi poiskali mirne kotičke v katerih smo preživljali puščavo v iskanju samega sebe.

Prehodili smo mnogo poti po čudovitih kanjonih, pašnikih, skalovju, gozdovih in zelenih tratah. Pot nas je vodila tudi ob obalah, borili smo se z morskimi valovi in raziskovali podvodni svet. Številna Presenečenja za katera sta poskrbela voditelja so nam vlivala moč, voljo in energijo in s tem vodila našo radovednost po novih odkritjih in spoznanjih. Med potjo smo se ustavljali, si pripravljali obroke hrane. Zagotovo se bomo velikokrat spominjali na špageta kuhane v slani vodi in izrek, da če jih prelomimo na pol se bodo hitreje skuhali. Pa tudi na meniju so bili najpogostejši. Ob večerih smo poiskali primerno prenočišče nad tisočerimi zvezdami pod borovci. Noči so bile mirne, saj nas je topla spalka hitro premamila in že smo trdno spali. V nov dan pa nas je popeljala krasna budnica.
Otok je poln zgodovinskih znamenitosti. Med njimi smo si ogledali cerkev sv. Krševana, cerkev sv. Lucije, Baščansko ploščo, Krško katedralo, mesto Krk, otok Košljun na katerem stoji Frančiškanski samostan s križnim hodnikom in cerkvijo, mogočne-najstarejše hraste in še veliko zanimivega. Srečevali smo tuje skavte in z njimi spregovorili kakšno besedo in tako opazili, da je skavtska družina veliko večja kot smo pričakovali. Vrh dobrote pa smo začutili s prepevanjem, ki je donelo po otoku in oznanjalo notranjo srečo ljudi, ki so se ustavljali in nam prisluhnili, saj jim je vidno žarela v očeh in s tem napolnila tudi naše zadovoljstvo.

Za te čudovite trenutke, ki smo jih preživeli skupaj, gre velika zahvala voditeljema Maji in Viljemu, ki sta vložila ogromno truda in časa, da sta izpeljala ta krasen tabor, ostal bo v naših srcih, saj smo navezali veliko novih stikov, se med seboj bolje spoznali in odlično sodelovali.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.