Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

Tudi klanovci Maistrovega stega znamo biti dobre dušice

Nagajiva kura 01.03.2007
En zamašek je kot kaplja v morje, ko jih je veliko, je dež, izvir, reka in morje...
zbiranje zamaškov zbiranje zamaškov (Avtor: mitja črnčec)
Bilo je nekega lepega večera, ko nas je pet radovednežev sedelo zunaj na klopcah in ugotavljalo, kaj lepega nam bo spet povedala naša predraga voditeljica Sibila. Imeli smo namreč srečanje klana.Rekla nam je, da se bo tudi naš steg, Maistrov steg, pridružil akciji zbiranja zamaškov za invalidski voziček.

Srca so se nam razveselila in na obrazu so se nam pojavili nasmehi. Jaaaaa, pomagali bomo! Kolko pa jih moramo zbrat? Kam pa to gre potem? Bomo šli tekmovat, kdo jih bo več prinesel, da se bomo bolj potrudili? Jaaaa, ko pa napolnimo eno veliko vrečo, pa gremo na izlet in odnesemo zamaške tistim, ki jih bodo predali naprej!

Vprašanja in predlogi so kar deževali, pravzaprav lili!:)

In tako sedaj že nekaj tednov zbiramo zamaške, vsak teden jih prinesemo več. Naša edina klanovka je s pomočjo računalnika narisala naše karikature in naredila seznam, na katerega vpisujemo, koliko zamaškov vsak prinese na srečanje. Na začetku smo prinašali par deset zamaškov, nato pa je vsak klanovec povedal za akcijo še kje drugje (v cerkvi, šoli,...) in sedaj prinašamo že več sto zamaškov tedensko.

In zelo smo veseli, da lahko pomagamo ter se tako čutimo tudi bolj povezane med seboj. Hkrati pa pozivamo še ostale skavte, da se pridružijo tej obširni akciji zbiranja zamaškov.
Fotogalerija
5 slik
zbiranje zamaškov
zbiranje zamaškov
zbiranje zamaškov
zbiranje zamaškov
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.