Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Gre za drobna dejanja ljubezni ...

Ester, AAČ 04.04.2008
...je včeraj napisala s. Dani in jaz se z njo popolnoma strinjam. Mislim, da tudi vsi ostali, ki že skoraj dve leti zbiramo pokrovčke.
zbiranje zamaškov zbiranje zamaškov (Avtor: mitja črnčec)
Drobna dejanja ljubezni. Kako lepo se to sliši! Kdo bi si pred dvema letoma mislil, da bo akcija zbiranja zamaškov dosegla takšne razsežnosti.

S. Dani, ki je duša in srce te akcije in ki pravi, da bo kmalu potrebovala tajnico (lahko se kdo javi!), piše, da v akciji sodeluje že več kot 150 organiziranih skupin: tudi vrtci, osnovne šole, srednje šole, župnije, fakultete, mali, srednji in mladi in stari skavti, domovi za ostarele, redovne skupnosti, bifeji, menze in gostilne. Trenutno smo za invalidski voziček gimnazijca iz Ljubljane zbrali že 7 ton. Če bomo do junija zbrali 10 ton, bo to polovica vsote, ki ga mora k vozičku primakniti družina.

Torej ne gre samo za drobna dejanja ljubezni, gre tudi za misel na sočloveka, za pomoč v stiski, za karitativno dejavnost, za skavtsko služenje, pa tudi za ekološko osveščenost. Akcija bo potekala do junija 2008, potem pa začnemo zbirati za nekoga drugega.

"Naj te On spremlja na vseh tvojih poteh", piše s. Dani. In prav to želim tudi jaz vsem vam, ki to berete in vsem vam, ki pridno spravljate pokrovčke v majhno vrečkico, v malo večjo vrečko,
v veliko vrečo in v največjo črno vrečo. Nadaljujte in naj se drobna dejanja ljubezni množijo ...

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.