Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Tabor 3 (Ni druge opcije)

Jaka Steblovnik Skuliran Svizec 28.08.2007
Mozirski klanovci smo preživeli nepozaben teden na Kozjaku na potovalnem taboru 3. 3 zato ker se je vse vrtelo okoli številke 3 (kuhanje, služenje, odhodi,...). Ni druge opcije pa zato ker nismo imeli druge opcije kot da tudi v najhujšem vremenu osvojimo cilj. Pa preberite kako smo se imeli!
(Avtor: Jaka Steblovnik & Samo Sprožilec =))
Ponedeljek 20.8.2007

Ob 6.30 smo se zbrali pred železniško postajo v Šmartnem ob Paki. Ob 6.49 smo krenili na pot proti Mariboru. Po prihodu v Maribor smo se z mestnim avtobusom št. 15 odpeljavli v Brestarnico. Od tam smo pa pot nadaljevali proti Žavcarjevem vrhu.

Na tej poti nas je pošteno namočilo ampak ker NISMO IMELI DRUGE OPCIJE smo odšli proti vrhu. Na poti smo 2x vedrili. Enkrat v kozolcu in enkrat v eni garaži v bližini ničesar.

Po prihodu na vrh ugotovimo da je koča zaprta in že smo iskali številke da bi lahko uredili da bi prespali v koči a kmalu se je pojavila oskrbnica koče ki nam je prijazno odprla vrata. Sledilo je sušenje oblačil in obutve ter kuhanje kosil. Zvečer smo se vsi utrujeni kmalu spravili spat le nekaj partij Vasla (osla) smo odigrali.


Torek 21.8.2007

Po zajtrku smo se štirje odpravili na Žavcarjev vrh le nekaj metrov više od koče. Vrh da padeš dol. Po tem smo se odpravili na dom Škorpion kjer smo dobili dodatne informacije za naprej. S pomočjo avto štopa smo se nekateri spravili na Sv. Duh na Ostrem vrhu. Ostali so pa morali pešačiti. Na vrhu smo jih počakali nato smo se pa odpravili v karavlo (vojašnico) ki so nam jo odstopili prijazni vaščani. Po tem je sledila duhovna ura v bližini tamkajšnje cerkve. Po tem smo imeli nekaj prostega časa in nekaj se nas je znašlo ob nekih igralih in tam smo se pogovarjali in "zajebavali" dobri 2 uri. Po tem je sledila maša nato večerja in krst novink. Spet se je sledilo kartanje in nato spanje.


Sreda 22.8.2007

Spali smo lahko dlje kot ponavadi le da nekateri tega nismo izkoristili. Po zajtrku je sledila maša nato smo se pa odpravili proti domačiji Sp. Hainc (ne vem kako se pravilno napiše). Prijazna gospodar in gospodarica sta nam odstopila vse kar imata. Sledilo je kuhanje kosil ter prve priprave na odhod treh klanovk. Potem smo pa še izbirali ime za našo Sašo. Spet smo imeli dokaj prost večer. Nato smo si postavili šotore in odšli spat. Sredi noči nas je pošteno "nascalo".


Četrtek 23.8.2007

Po zajtrku je sledila maša nato kuhanje kosil. Po tem smo se pa po 3 spravili na služenje. Jaz in še dve punci smo se nastanili ob jezeru dokaj blizu še dveh skupin. Popoldne smo veslali po tamkajšnjem jezeru in obujali spomine na prejšnje tabore in podobno. Ta večer smo se pa kmalu odpravili spat.


Petek 24.8.2007

Po zajtrku smo se po skupinah odpravili proti Zg. Kapli. Kjer smo se nastanili v tamkajšnem župnišču. Popoldne so bili odhodi klanovk. Po tem je sledil zabaven večer z igranjem nogometa z domačini in s pripovedovanjem vicev in grozljivk.


Sobota 25.8.2007

Po zajtrku smo se odpravili proti Lučanam (Avstrija) na kopališče kjer smo se cel popoldne zabavali v bazenu. Zvečer je po nas prišel avtobus in nas odpeljal domov.

Več slik najdeš [url=http://jacksy90.live.space.com]tukaj[/url].

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.