Zažiga

36 Zažgi

Prenesi v

TZV 2007

Multipraktična levinja (Mery) in Družabna srna (Barbara) 07.09.2007
Bilo je kul. Bilo je odštekano in skavtsko. Bilo je čarobno. In od vsega, je bilo čisto vse na tem taboru zelo 'WOOF!'
Bodite pripravljeni in Bodite zgled! Bodite pripravljeni in Bodite zgled! (Avtor: Tomaž Uršej)
Tistega lepega dne, 16. avgusta, smo se skavti z vseh slovenskih vetrov zbrali na tabornem prostoru pri Žagi v gozdnatem Kočevskem Rogu (če kdo ne ve, zakaj je gozdnat, naj mi piše na e-mail). In takrat se je začel tabor, ki bo za vedno ostal v naših srcih. Sami bodoči vodniki, same skavtske dušice in ekipa najboljših voditeljev smo se hitro ujeli in dnevi so začeli leteti mimo. Vsak je dodal svoj barvni odtenek k mavrici, ki je nastala v duhu tega tabora, in vzdušje je bilo popolno.

Vodi uši, are, štorklje, žabice, kanarčki, gadi, kozorogi in pajki smo se, se mi zdi da, v torek podali na hajk. Od tam smo prišli nekateri utrujeni, nekatere nas je zeblo, nekateri prepričani, da smo videli medveda, vsi pa smo se vrnili s spomini na nepozabne skavtske dogodivščine.

Z geslom tabora 'Scout heart, brave heart' smo skupaj z Williamom Wallaceom stremeli k svobodi in se na veliki igri borili z Angleži. Ker se temu taboru reče tečaj za vodnike, smo seveda imeli tudi predavanja in delavnice, ki so nam dale novega skavtskega znanja. Glas o nekaj skavtih sredi Kočevja je segel do neba z glasnimi klici in še dlje. V ponedeljek so nas namreč prišli posnet iz RTV Slovenija. Če smo bolj natančni - prišli so posnet elito slovenske družbe (slovenska družba<skavti<četa<vodniki), saj so pripravljali posnetek o 100-letnici skavtstva (ki ste ga lahko videli v oddaji Obzorja duha).

V Kočevju je sicer TV signal malo slabši, včasih pa smo vseeno ujeli signal prav posebne oddaje, in sicer, ekskluzivnega prenosa direkt iz pekla. Dogajanje v peklu je bilo zelo razgibano, hudički so pač hudički. Vsak se je po svoje hvalil Luciferju, kako nas je danes zavedel k nepravemu vedenju, drži... in tako se je vsak od nas pri sebi odločil, da jim naslednjič ne bomo dali tega veselja. Voditelji so na žalost zamudili prav vsak prenos, saj so se med nami prikazali ravno po oddaji.

Med zanimivostmi s tabora morda velja omeniti največkrat zapeto pesem. Ta je bila 'Nisem več s tabo', saj smo imeli dva kitarista, ki sta jo odlično zaigrala (sicer je bilo kitaristov nekako tričetrt tzv-ja).

Ja, ta skavtski duh. Prav vsakemu udeležencu in voditelju je dal ta posebni utrip tabora. Ta skavtski duh. Ki je naredil večere ob ognju tako posebne. Ki je razlog, da se je 3. termin TZVja 2007 sploh zgodil. Ta skavtski duh, ki je tako zelo VUF! (VUF= mešanica pridevnikov hard, noro in kul).

Vsi komaj čakamo srečanje vodnikov v Stični, ko se bomo spet videli. Ker se imamo radi in ker je bil tabor TZV3 nekaj najboljšega, kar smo kdaj doživeli. In z njega smo odnesli ogromno s seboj. V srcu.

Zdaj si zagotovo že zaspan, bralec, članek je dolg. Zato pa pesmica, preden zaspiš...(melodija Tam v džungli)
Tam v Rogu, Kočevskem Rogu je medved že zaspal.
Tam v Rogu, Kočevskem Rogu je medved že zaspal.
A brunda brunda brunda...

Bodite pripravljeni in predvsem bodite VUF!
ZA TZV3 ZAPISALA Multipraktična levinja (Mery iz Homca 1)
Fotogalerija
11 slik
Bodite pripravljeni in Bodite zgled!
Objemi in stiski rok v slovo
Obujanje spominov med mašo
Rezultat tobogana in blata na poti preživetja
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.