Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Steg Mozirje 1 znova pomagal Sv. Miklavžu

Bagira, Mozirje 1 11.12.2008
Pride čas, ko se dnevi začnejo daljšati in ko noči postajajo vse bolj hladne. In takrat, ko otroci najbolj trdno spimo, se naredi nekaj nenavadnega: v naša stanovanja prav potiho stopi sv. Miklavž in nas, seveda, če smo bili vse leto zares pridni, obdari.
Sv. Miklavž na delu 1. Sv. Miklavž na delu 1. (Avtor: Julija Remenik)
Ker pa ima sv. Miklavž vsako leto več dela, nas je tudi letos prosil za pomoč ter skavtinje in skavti stega Mozirje 1, smo mu z veseljem pomagali. Tako kot lani, smo Miklavžu pomagali obdariti prebivalce v Centru starejših občanov v Gornjem Gradu in v njih prebudili nostalgijo in jim na obraz narisali smeh.

Najprej smo jim pripravili prireditev, nato pa so se angelčki skupaj s sv. Miklavžem podali na pot od nadstropja do nadstropja, od sobe do sobe in obiskali prav vsakega prebivalca tega doma. Seveda pa so nam vso pot sledili parkeljni in ovirali naša dobra dela.

In na koncu nam je sv. Miklavž v zahvalo in zato, ker smo bili celo leto zares pridni in ker smo mu pomagali, podaril tudi zelo lepo in praktično darilo: skavtske molitvenike.

Hvala sv. Miklavž in hvala vsem, ki ste kakor koli pripomogli k temu, da je miklavževanje v Gornjem Gradu bilo za vse (tako za nas, sv. Miklavža, kot seveda za vse prebivalce in uslužbence) prav posebno doživetje!Fotogalerija
7 slik
Sv. Miklavž na delu 1.
Prebivalci doma na prireditvi.
Sv. Miklavž se je spustil iz nebes.
Sv. Miklavž na delu 2.
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.