Zažiga

22 Zažgi

Prenesi v

Sreča je rezultat dejavnega dela

Luka Tuta - Računalniška sova 16.03.2007
Nekaj srečanj pred zimovanjem smo Tolminci dobili pismo z opisom devetih oseb. Komaj smo ugotovili, da je to NOPP iz Ljubljane 3. Vsi smo se z veseljem odpravili na zimovanje, ki je potekalo na Ermanovcu.
med preverbo potepa smo se ogreli s čajem med preverbo potepa smo se ogreli s čajem (Avtor: Irena Mrak)
Prvi dan so nas starši pripeljali na Kladje, od koder smo pot nadaljevali peš. Že takoj na začetku, nas je sprejel Jakob, s čigar zgodbo smo se spoznavali celo zimovanje. Med hojo smo se s pomočjo kamenčkov spoznavali in po opisih iz pisem ugotavljali, kdo je kdo, tako da smo ob prihodu do koče že vedeli par stvari o drugih. Ko smo že pričakovali, da bomo vstopili v kočo, sta nas voditeljici poslali, da si poiščemo prenočišča pri okoliških hišah in jim ponudimo pomoč. Vsi smo si našli prenočišče, družine so nas lepo sprejele medse. Z njimi smo se veliko pogovarjali in se tudi zabavali.

Naslednji dan smo se ob 10.30 zbrali pred kočo na Ermanovcu. Kolikor hitro se je dalo smo si zakurili ogenj in skuhali kosilo. Po kosilu so nam voditelji pomili posodo, mi pa smo si lahko malo odpočili. Po počitku smo se odpravili delat bivak, kjer naj bi tudi prenočili. V uri in še malo je bil narejen, nas pa je spet čakalo postavljanje ognja za pripravo večerje. Medtem, ko so nekateri pripravljali večerjo, smo drugi izdelovali izdelke iz lesa za gosta in druge, ki so nam pomagali izvesti zimovanje. Po večeri je sledil zabavni večer in opazovanje luninega mrka.

Naslednjo jutro smo že zgodaj vstali in za jutranjo telovadbo postavili oltar. Dobili smo obisk Markota Puškariča iz Ljubljane 4, ki nas je popeljal v svet ognjev, njihovo uporabo in seveda načine prižiganja. Po tem je sledila maša in kosilo. Starši so nas že čakali, zato smo se hitro poslovili, si obljubili nadaljnjo sodelovanje in odhiteli eni proti zahodu drugi pa proti vzhodu.
Fotogalerija
11 slik
med preverbo potepa smo se ogreli s čajem
preden smo se podali na pot
jutranji pogled
lunin mrk
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.