Zažiga

23 Zažgi

Prenesi v

Služenje, kaj je že to?

Anja, Sončni polh, Šentjur 1 27.11.2007
Tisti, ki smo se udeležili državnega srečanja voditeljev in voditeljic noviciata in veje PP, ki je potekalo 17. in 18. novembra v Cerknem, smo malce osvežili spomin…
slike iz DSV PP Cerkno 2007 slike iz DSV PP Cerkno 2007 (Avtor: Marko Metljak)
Priložnosti za debato o tem in vseh drugih temah je bilo več kot dovolj, sogovornike oz. sogovornice pa smo lahko izbirali izmed pisane množice osebkov z najrazličnejšo barvno kombinacijo rutk (približno 80 voditeljev in voditeljic klanov ter noviciatov iz celotne Slovenije in zamejstva).

Ob prihodu v Cerkno so nas pričakale snežinke, ki so nas vztrajno spremljale skoraj večino našega druženja. Da ne bi samo govoričili, kaj je to služenje in kaj dobro delo, so nas na začetku postavili pred nalogo, da soskavtu oz soskavtinji, ki je (še) ne poznaš, storiš dobro delo. Z opravljanjem dobrih del smo preizkušali tudi našo vzdržljivost in vztrajnost pri čiščenju tal z mrzlo vodo, kopanju jarka, luščenju fižola ter pospravljanju cerkve in pripravi svete maše. V različnih tako teoretičnih kot tudi praktičnih delavnicah smo izvedeli kaj več o osebnem spremljanju, kuhanju še kaj drugega kot pašte, izzivih, uporabi šotork na tisoč in en način in še bi lahko naštevala. Energijo nam je vračala pristna domača hrana izpod rok Odraslih skavtov iz Cerknega, za kar se jim ob tej priložnosti še enkrat v imenu vseh udeležencev iskreno zahvaljujem.

Maja in Filip sta nam pobližje predstavila tudi 1. vseslovenski Jamboree,ki se bo zgodil v naslednjem letu in kjer bomo lahko vsi skavti dokazali, da je skavtstvo Norost, ki deluje!

Da pa je skavtstvo še kaj več kot samo norost, so dokazali tisti, ki so opravili korak voditelja/ voditeljice in s tem postali imenovani voditelji/ imenovane voditeljice veje PP. Čestitke vsem!

Med vsemi dogodki nas je povezovala pot, ki nas je vodila iz Cerkna do Orehka in nazaj, kjer smo veselo korakali in klepetali, če nam je ostalo še kaj sape. Za sneg se nismo kaj dosti zmenili niti takrat, ko sta državni voditelj Simon Mlekuž in državna voditeljica Katka Brečko predala državno vodstvo novemu državnemu voditelju Emanuelu Vidmarju in novi državni voditeljici Klavdiji Kralj. Ob in z njima ostaja duhovni asistent Branko Cestnik in vsi mi, ki bomo z drobnimi koraki služenja skupaj oblikovali slovansko skavtsvo. Zato že sedaj povabilo vsem, da se tudi na spomladanskem DSV popotnikov, popotnic in noviciata zberemo v takšnem številu, naredimo skupaj kakšen korak, si izmenjamo izkušnje…

Ob koncu pa gre velika zahvala Branki in Danaji iz stega Cerkno 1 ter vsem, ki ste trudili in nam dali možnost, da spoznamo lepote in okusimo dobrote tega meni do sedaj skritega koščka Slovenije.

Novemu državnemu vodstvu veje PP pa veliko poguma, vztrajnosti, odprtosti. Naj vas na novi skavtski poti spremlja BiPijeva misel: Delaj tako, da bo tvoje misli in dejanja vodila ljubezen!
Fotogalerija
15 slik
slike iz DSV PP Cerkno 2007
slike iz DSV PP Cerkno 2007
slike iz DSV PP Cerkno 2007
slike iz DSV PP Cerkno 2007
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.