Zažiga

18 Zažgi

Prenesi v

Skavtska maša podkrepljena s piškoti

Zanesljiva žabica 21.01.2008
Cerkev v Ribnici je preplavila oranžna barva. Mladina z nekimi čudnimi rutami okrog vratu in ostalim ljudem neznane pesmi o naravi. Se sprašujete, kaj se je dogajalo? Nič protizakonitega! Zgodila se je skavtska maša.
Priden volčič jaz postati si želim... Nekaterim pa je že uspelo! Priden volčič jaz postati si želim... Nekaterim pa je že uspelo! (Avtor: Steg Ribnica 1)
Na začetku skavtskega leta je padla odločitev, da bo vsaka veja enkrat pripravila skavtsko mašo. Maše pripravljamo po različnih župnijskih cerkvah, na nedeljo Jezusovega krsta (13. januar 2008) je na vrsto prišla ribniška četa.

Za pripravo so bili zadolženi izvidniki in vodnice. Na duhovit način so pripravili sodelovanje pri maši, ki jo je daroval kaplan Jure. Iz množice mladih grl in skupine instrumentov pa se je po cerkvi razlegala pesem.

Ker skavti ne živimo samo od duhovne hrane, smo poskrbeli tudi za doma narejene sladke dobrote in topel čaj, ki se je tisto hladno deževno nedeljo še kako prilegel. Ljudje so se radi odzvali našemu povabilu in skupaj z nami pokramljali pod »farouško strehco«.

Vsakdo je tako domov odnesel poln želodček in nasmešek zadovoljstva na obrazu, marsikdo pa je za sabo poleg praznega lončka in nekaj drobtinic pustil tudi kakšen cent, ki bo šel v sklad za Jamboree.
Fotogalerija
13 slik
Priden volčič jaz postati si želim... Nekaterim pa je že uspelo!
Priprava na mašo 10 min prej ... To bo skavtska maša, zagotovo.
Je potrebno komentirati?
"To je prava stvar! Dobri lončki!"
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.