Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Si kopija ali original?

Anja, Sončni polh, Šentjur 1 04.04.2008
V sončnem jutru se je v Turjaku, kjer je 29. in 30. marca potekalo državno srečanje voditeljev veje, zbralo lepo število (okoli 70) voditeljev in voditeljic noviciatov in klanov iz cele Slovenije in zamejstva. Prvi ˝up date˝ , ki ga je pripravil novo izbrani Trop PP v sestavi Teja, Irena, Marko, Anja, Janez, z državno voditeljico Klavdijo in državnim voditeljem Emanuelom, smo začeli z uvodnim pozdravom in nagovorom preroka Jeremije.
Radovedna Klavdija in Emanuel Radovedna Klavdija in Emanuel (Avtor: Anja )
Po uvodnem podajanju žoge, ki je kar naprej plavala v blatnih lužah in spraševanju, kakoježetebiime, smo krenili na pot proti Ahacu. Pot smo si krajšali s klepetanjem o svojih najljubših pesmih/ prozi in pri tem nas ni prav nič motilo, da nam je mati narava v teh koncih pripravila dobrih 20 cm debelo snežno preprogo.

V delavnicah smo lahko preizkušali svoje ročne spretnosti, se udejstvovali v improligi, spoznavali nov vzgojni namen in preko metode PP, spoznali svoj karakter in z ustvarjalnimi tehnikami reševali konflikte, se zavrteli na kulturnem vrtiljaku, spoznavali katehezo tako ali drugače in izvedeli vse od odhodu iz klana.

Naredili smo še nekaj korakov in že smo svoje želodčke napolnili s kosilom, ki so ga pripravljali klanovci iz stega Škocjan-Turjak. Vsi smo se že veselili bivakiranja… ampak pregnal nas je dež, kar je prililo olja na ogenj snežni odeji. Ne, ne, ne gre za to, da bili skavti mehkužci, ampak za to, da skavti nismo trapasti!

Ker je skavt vedno pripravljen, je Trop PP poskrbel, da smo zavetje pred dežjem našli v dvorani, kjer smo s čajem pogreli premražene kosti in posušili sebe ter hlače, čevlje... Trop za jamboree je potešil našo radovednost glede Vseslovenske norosti, ki deluje in poskušal odgovoriti na vsa dodatna vprašanja, pomisleke… Bilo je vroče =)

Delavnica Mentorstvo nas je kljub zaspanosti malce zbudila, aktivirala, preizkusila, ali znamo risati po navodilih druge osebe in hkrati te osebe preizkušala v tem, kako natančno znajo dajati navodila. Sledila je debata o mentorjih in pripravnikih, novi shemi izobraževanja skavtskih voditeljev in glasen pok balona, ki nas je vse zbudil =)

Večer smo zaključili z zelo ustvarjalnim kulturnim večerom, kjer smo vsi pokazali igralske spretnosti in se dodobra nasmejali v različnih žanrih odigranih delih Martina Krpana rojaka Frana Levstika. BiPi bi bil gotovo ponosen na nas!=)

Naslednji dan nas je pot vodila v Škocjan, kjer smo s petjem obogatili njihovo in našo skavtsko mašo.

Sledil je dolgo pričakovan trenutek, kjer smo voditelji izvedeli še zadnje skrivnosti potovalnega dela Jamboreeja… Tisti, ki ste bili z nami, že veste o čem govorim=)

In nato… posebni trenutki za imenovane voditelje in imenovane voditeljice veje PP. Stisk roke, rdeča rožica in podpis Zaveze Združenja. Želim vam, da bi vsi okusili te trenutke. Podelitev simbolov DSV PP, ki nas opominjajo, da bodimo original in kosilo. Pa še ni bilo konec!

Ta ra ta ta tataaaaaaaaaaaaaaaaa! Presenečenje… Tortaaaa! Vse najboljše smo zapeli Emanuelu in Silvu za njun rojstni dan, ki sta ga praznovala točno na ta dan med skavti, katerim sta posvetila in še posvečata veliko energije.

Po sladici pa odhod domov, z rdečimi lički in spomini na sneg, sonce, dež, mraz, nove ideje in vzpodbude za uspešno delo z našimi mladimi… Srečno pot!
Fotogalerija
7 slik
Radovedna Klavdija in Emanuel
Ustvarjanje v snegu
Kaj je to metoda?
Postavljali smo bivak
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.