Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Sever združuje

homški skavti 13.04.2013
V soboto, 13. aprila, smo se v Homcu zdaj že na tradicionalni orientaciji Sever zbrali skavtinje in skavti iz bližnje okolice. Dogodek organiziramo že četrto leto zapored, na njem pa smo poleg organizatorskih stegov iz Homca, Komende, Kamnika in Domžal gostili še prijatelje iz Dol-Dolskega.
(Avtor: Matevž Cerar)

Projekt je namenjen spoznavanju in povezovanju sosedskih stegov, kot tudi urjenju orientacije, ene izmed osnovnih skavtskih veščin. Na zboru pri nekdanji osnovni šoli v Homcu se nas je ob osmih zjutraj zbralo preko 100 nasmejanih skavtinj in skavtov, z dobro voljo na obrazu nam je kmalu uspelo pregnati vse deževne oblake, ki so v jutranjih urah še nevarno grozili. Prepričani v svoje znanje so se skupine zapodile na progo, postavljeno v širši okolici Homca, tekanje skozi vasi in gmajno so ustavljale zgolj iskane vmesne kontrolne točke, na katerih so se morale skupine izkazati z znanjem še nekaterih drugih skavtskih veščin: prvo pomočjo, zgradbarstvom, izvirnostjo in spretnostjo.

Po uspešno prestanem boju smo se okrepčali z makaronovim mesom, ki je sodelujoče skavtinje in skavte že od daleč mamil s svojim vabljivim vonjem. Kako namreč sploh zgledajo skavti brez makaronov? Kdo bi vedel! Orientacija, oziroma operacija Sever, je znova uspela, zato vsi vpleteni že komaj čakamo, da  se naslednje leto znova  snidemo – tokrat v Domžalah. 

Fotogalerija
24 slik
+21

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.