Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

SKVO Koroška 1 na preizkušnji

Skrivnostna lastovica 12.06.2006
Ker se približuje zaključek in višek skavtskega leta – poletni tabori – so se voditelji stega Koroška 1 odločili, da preizkusijo svoje znanje raznih skavtskih veščin in s tem svojo pripravljenost na tabore.
Preizkus lestve, pečenje čevapčičev in pospravljeno ognjišče Preizkus lestve, pečenje čevapčičev in pospravljeno ognjišče (Avtor: Klemen Krnc)
V soboto, 10. 6. 2006, so se tako zbrali pod Homcem pri Šmartnem, kjer so jih čakale razne preizkušnje. Najprej so se podali na lov za raznimi znanimi in neznanimi zdravilnimi rastlinami in pri tem odkrili, da bo marsikatera rožica prišla prav tudi na taborih. Potem so se preizkusili v svojem znanju vozlov, izdelali lestev in stolček, ki sta testiranje tudi uspešno prestala. Ker so medtem postali že malce lačni, so se odločili, da si nad žerjavico pripravijo tudi čevapčiče, ki so res teknili. Po okrepčilu so se preizkusili še v poznavanju B.P.-jevega življenja in prepoznavanju skavtskih pesmic zapisanih v morsejevi abecedi. Ker so prepoznali vse pesmice, so bili nagrajeni s čokoladnimi pikapolonicami. Vsak si je naredil še obesek za ključe (opičjo pest seveda), potem so še pospravili ognjišče, se zahvalili Bogu za doživeto popoldne in se odpravili domov.
Fotogalerija
4 slike
Preizkus lestve, pečenje čevapčičev in pospravljeno ognjišče
Preizkus lestve, pečenje čevapčičev in pospravljeno ognjišče
A še dolgo?
Bo zdržala ali ne?

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.