Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

S pomočjo konoplje je vse postalo lažje

Danijel & Jaka 26.11.2008
V Loški dolini, v najbolj mrzlem kraju v Sloveniji, so se dobili trije akcije željni fantje. Da bi bil večer popoln, so si priskrbeli pijače, jedače, orodja, voska in konopljo. Veselju se je pridružil tudi "domačin", pes Brin. In akcija se je začela.
Slike neformalnega skvoja Slike neformalnega skvoja (Avtor: Grega Škulj)
Zbrali smo se prestavniki vseh treh vej, ki smo drug drugega želeli naučiti nekaj novega. Četovodja Jaka nam je predstavil, kako se naredi piščalko. Vrtalink je pel, švicar je rezal, konoplja pa je poskrbela, da je piščalka visela okoli vratu.
Ko so bile narejene vse tri piščalke, smo začeli delati pikado puščice. Izdelavo je predstavil klanovodja Danijel. Brez skrbi, vsi smo preživeli. Na koncu smo se tudi pomerili v metu v tarčo, da pa je bil Akela najslabši, vam zaradi tajnosti ne povemo. Ja, pikado puščice so letele pravilno.

Sedaj sta pa na svoj račun prišli tudi konoplja in vosek. Vosek smo stopili, konopljo pa smo vanj pomakali in počakali, da se je strdila. Tako smo naredili stenje za sveče. Tekoč vosek smo nato vlivali v razne posode in lončke, malce počakali, da se je vosek strdil in nato dali noter stenje. Tako izoblikovane sveče smo dali na hladno in počakali, da se dokončno strdijo (Ne, nismo potrebovali hladilnika, saj Babno Polje je hladilnik. Sveče smo dali enostavno ven). Ko so se strdile, smo jih dali enostavno ven iz posod. Velikosti so bile zelo različne: od velikosti prsta, do večje velikosti od glave odraslega človeka.
Zadnja pa je bila še katana, ki jo je s prefinjenim okusom in neverjetno natančnostjo izdelal Danijel. Iz lesene palice je izrezljal obliko katane in potem rezilo prelil z voskom. Katana je izgledala, kot da je narejena iz kamna.

Sledilo je še pospravljanje, slikanje izdelkov in odhod domov.
Fotogalerija
25 slik
Slike neformalnega skvoja
Slike neformalnega skvoja
Slike neformalnega skvoja
Slike neformalnega skvoja
+22

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.