Zažiga

18 Zažgi

Prenesi v

Pustolovščine in izzivi snežniške čete.

Jaka Matičič - Pojoči Jelen 07.03.2007
Pustolovščina in izzivi. To je bila tema letošnjega zimovanja snežniške čete (Loška dolina 1), ki je potekalo na Doljnih Poljanah v Loški dolini.
Gasilska s starši Gasilska s starši (Avtor: Jaka Matičič)
Bil je dan 2. 3. ko je vzletelo letalo, ki se je podalo na dolgo pot... a letalo je sredi poti strmoglavilo, znašlo se je sredi ničesar... potniki so ostali celi, le slepi potnik (medo) je imel poškodbe, zato smo mogli iznajdljivi izvidniki sestaviti nosila, ga oskrbeti in se podati na pot proti Doljnim Poljanam. Pot je bila naporna in ob njej smo sestavine za "naravni čaj", po cca. 1 uri hoje smo prispeli na Doljne Poljane, kjer smo se ustalili. Dan je zelo hitro minil in zaspali smo zelo hitro.

Naslednje jutro smo ugotovili, da so nam znani neznanci brez dovoljenja ukradli zastave. Na srečo smo jih do devete ure dobili. Kasneje je sledila velika igra, zvečer pa zelo dobra pica. Ponoči smo imeli napovedano krajo zastave, tokrat iz strani znanih znancev.

Nedeljsko jutro je prehitro prišlo... toda dva člana posadke sta izginila na mizi sta pustila pismo, v katerem sta sporočila, da sta sanjala iste sanje in v njih jima je angel naročil, da naj vodita svoje sopreživele po poti pravičnih in močnih, ki jih bo vodila do rešitve iz tega položaja.

S pomočjo znanja potnih znamenj, orientacije in ostrih očes je brodolomcem uspelo izslediti njihova "preroka", ki sta jih čakala na jasi nad Loško dolino, s kjer se je le-ta videla cela. Vsi zadovoljni, ker smo vedeli kje je obljubljena dežela, smo se vrnili k svojemu začasnemu domovanju, spakirali, pojedli ter počakali na rešitelje (starše), ki so nas prišli iskat ob 2h, saj so rabili kar dosti časa, da so nas videli na jasi in nas prišli iskat...
Fotogalerija
5 slik
Gasilska s starši
Izvidnik oživljajoč medveda
Voditelj oživlja slepega potnika
Tako imenovani "naravni čaj"
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.