Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Prvi vikend ekipe SkavtNET je za nami

Nina Maležič, uredništvo SkavtNET 07.09.2016
Prvi vikend v septembru je ekipa SkavtNET izkoristila za načrtovanje novih ciljev, dokončanje "starih grehov" in seveda tudi za druženje.

Tolminska korita. Tolminska korita. (Avtor: Rok Rakun)

Vsako leto si poskušamo člani ekipe vzeti vsaj en vikend za delo in načrtovanje dela na portalu SkavtNET, nekaj pa tudi za naše druženje. Letos smo izkoristili september, ko še nismo polno zasedeni z drugimi projekti, šolo in službo, in smo se odpravili na (dolgo) pot proti Tolminu, kjer smo preživeli prijetna, poletno obarvana dva dneva.

Prva polovica sobote je bila namenjena pregledu nedokončanih projektov preteklega leta in načrtovanju projektov za prihajajoče leto, v drugi polovici dneva, ki se je seveda prevesila pozno v noč, pa smo se pridno lotili zastavljenega dela.

Programerska ekipa posodablja strežniško opremo. Programerska ekipa posodablja strežniško opremo. (Avtor: Rok Rakun)

Tako je programerska ekipa nadgradila strežniško programsko opremo, multimedijska ekipa je montirala nedokončane videe, vsebinska ekipa pa kontaktirala nove pisce člankov in urejala še neobjavljene članke. Kot vedno so bili najbolj vztrajni programerji, ki so pred računalniki vztrajali do zgodnjih jutranjih ur. 

Nedelja je bila namenjena bolj druženju kot pa delu, zato smo se, po malo daljšem spancu, odpravili najprej k maši v Most na Soči, nato smo si privoščili piknik kosilo, za zaključek pa smo se zapeljali v vas Čadrg, kjer se nahaja komuna - Skupnost Srečanje.

Tolminska korita, fotografirana iz Hudičevega mostu. Tolminska korita, fotografirana iz Hudičevega mostu. (Avtor: Rok Rakun)

Fantje iz komune so nas toplo sprejeli, nam predstavili njihov vsakdan, razkazali hišo, v kateri živijo, eden od fantov pa nam je predstavili tudi svojo življenjsko zgodbo. Očarani nad idilično podobo vasi visoko nad Tolminom in prevzeti nad pogumom fantov, ki so se odpravili na težko pot zdravljenja odvisnosti, smo se poslovili in se vrnili v naš vsakdan - v Mozirje, Celje, Maribor in Ljubljano.

Pogled iz Čadrga proti Tolminu. Pogled iz Čadrga proti Tolminu. (Avtor: Rok Rakun)

Leto smo začeli z veliko mero dobre volje in energije. Zastavili smo si kar nekaj novih ciljev in upamo, da nam jih bo čim več uspelo realizirati.    

 

Fotogalerija
11 slik
Med načrtovalnim delom.
Luka kuha večerjo - T'minsko friko.
Programerska ekipa posodablja strežniško opremo.
Luka nas je tudi v nedeljo razvajal z odličnim kosilom.
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.