Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Prehodi za zamorce!

2
Marija Demšar - Hitra vidra in Eva Primožič - Nagajiva veverica 21.09.2009
Uspešen začetek skavtskega leta za steg Škofja Loka 1 - Steg Grajskih zamorcev.
Steg Škofja Loka 1 Steg Škofja Loka 1 (Avtor: Marko Možina)
Grajski zamorc se s škofom odpravi na lov. Iz brloga se skobaca medved in v nedogovorjenem srečanju zamorc uperi pušico. Grajski zamorc se po legendi zbudi v Škofjeloškem grbu.

Skavti Škofje Loke 1 smo kot oplemeniten steg Grajskih zamorcev v nedeljo, 20.9., zapečatili novo legendo. Prehode z veliko zaupanja v voditelje so VV, IV in NOPP doživeli kot dobrodošlico s preizkušnjo.

Starši so medtem poslušali zgodbo Akele, streljali z lokom, kuhali čaj na odprtem ognjišču in v reki lovili skavtske zakone, ki so gradniki pravega skavta. Da bi postali taki ali še boljši, smo z brati kapucini prosili pri sveti maši. Novo orutkani so bili vsi, ki so drgetali v strahu, da jim bo rutka v zadnjih zdihljajih vsak čas zdrsnila iz vratu. Zamorcu hvala, da skavti ne poznamo večjega strahu! Po legendi se namreč medved ne zbudi nikoli več.

PS. Prehod za zamorce ni zebrast! ;) Bil pa je sad SKVO načrtovalnega vikenda 5 in 6. septembra.

Več slik na: http://picasaweb.google.com/Loski.skavti/SKVOVikend2009# in http://picasaweb.google.com/Loski.skavti/Prehodi2009#

O uspešnem začetku skavtskega leta pa priča tudi sveža (in še vedno topla:) številka stegovske revije Šlauf, ki si jo lahko kar v pdf formatu shraniš na svoj računalnik: http://skofja-loka1.skavt.net/ (na strani desno, ob znaku "NOVO")

Škofja Loka 1 ne počiva!
Fotogalerija
50 slik
Steg Škofja Loka 1
Uspešen začetek skavtskega leta za steg Škofja Loka 1 - Steg Grajskih zamorcev.
Uspešen začetek skavtskega leta za steg Škofja Loka 1 - Steg Grajskih zamorcev.
Slovo od 3 voditeljev
+47

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.