Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Pod obokom neba dvoje src trepeta

Damjan Makuc 20.10.2006
Pretekli vikend je bil za naš steg neke vrste "prvič". V soboto sta se za skupno popotovanje v življenje odločila Gvido iz Idrije in Tina iz Zagorja. Tako da je bilo veselo kot že dolgo ne ;)
skavti na poroki v Zagorju skavti na poroki v Zagorju (Avtor: Barbara Likar)
Še preden pa se je ženin odpravil proti Zagorju, smo mu voditelji, voditeljice, popotniki ter popotnice pripravili presenečnje - podoknico. Podoknica je bila nekaj posebnega, z močnimi skavtskimi odtenki. Poleg nekaterih standarnih pesmi se je moral Gvido izkazati v skavtskem znanju, doktor Nejc pa je odredil tudi rentgensko slikanje enega od ključnih organov - srca. Rezultat je bil navdušujoč, slika pa je tudi v prilogi.

S sekiro se Gvido kljub večletni skavtski karieri še ni najbolj spoprijateljil, a preizkušnje je s slovesno prisego vendarle uspešno prebrodil, kar smo skupno proslavili ob piškotih in soku.

V soboto se je večina stega odpravila z avtobusom proti Zagorju, dodatne okrepitve pa so prispele še z avtomobili. Da bi se čimbolje pripravili na prepevanje ob poročni maši, smo vadili že kar na avtobusu. Skupne vaje s skavti iz Zagorja 1 pa so nas še čakale...

Čas je kar prehitro bežal dalje, in ob 12ih se je začelo zares. Gvido, Požrtvovalni medo in Tina, Pozorna taščica sta vstopila v cerkev ob skavtskem špalirju, in si obljubila zvestobo za vedno. Izredno čudovit dogodek, preprost in prisrčen obenem.

Ob zaključku smo jima idrijski skavti podarili nekaj osnovne opreme za preživetje v naravi, kamor ju bo skavtska pot gotovo še zanesla.

Vsi skupaj pa jima le še želimo, da si poiščeta in najdeta srečo za dva.

Še več o tem pa tudi na naši internetni strani: http://idrija1.skavt.net/
Fotogalerija
10 slik
skavti na poroki v Zagorju
Rentgensko slikanje
Zakuska
Petje
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.