Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Obljube Rakove steze 1

Rakova steza 1 27.04.2007
Zgodilo se je v soboto 21. aprila 2007, in sicer Na Strnadovih travnikih v Selcih nad Socko!
igre - valovi na plahti ;) igre - valovi na plahti ;) (Avtor: RS1)
... ampak začelo se je že v nedeljo 15. aprila, ko se je zbrala ekipa in smo pričeli z delom na Strnadovih travnikih. Za začetek smo postavili križ in en jambor, ostalo pa nadaljevali čez teden.

V petek, 20. aprila, pa se je ob 17h na Paškem Kozjaku zbrala četa, ki je s skrinjo, v kateri so bile rutke, krenila na pot proti dolini Daje. Tam smo z veliko igro spoznali zgodovino skavtstva in si pripravili naš prvi twist. V trdi temi smo odšli proti našemu prenočišču in na poti so nam poskušali odtujiti naše rutke, vendar smo pokazali, da so nam preveč vredne in jih ne damo. Spali smo na seniku in zjutraj za telovadbo opravili 1 uro poti po hribu navzdol. Zaključek poti so izvidniki in vodnice naredili po vodih, na poti pa so jih čakale kontrolne točke, kjer so imeli kratko puščavo.

V petek pa se je zbral tudi klan, ki je novince odpeljal po parih na pobočje Stenice skupaj s šotorom. Njihova naloga je bila, da preživijo noč in se drugo jutro dobijo na Lindeku, kjer bodo imeli puščavo. Ampak naši novinci so naredili že takoj pot do Lindeka in skupno preživeli noč.

V soboto zjutraj ob 6h so se zbrali še naši volčiči, ki so najprej občudovali sončni vzhod, potem pa odšli na lov za Širkanom in naredili tudi preizkušnjo za mladiče.

Ob 12h smo se zbrali klan in četa, ki smo imeli tudi skupno kosilo in smo okrasili še vhodno stavbo s slikami naše kratke zgodovine, kasneje pa so se nam pridružili še volčiči in starši.

Ob 15h smo pričeli z našimi obljubami, ki sta se jih udeležila tudi dekan g. Alojz Vicman in vojniški župan g. Benedikt Podergajs. Obljubo je dalo 6 volčičev, 20 vodnic, 8 izvidnikov in 6 popotnikov.

Na koncu smo praznovali še 100 letnico skavtstva, tako da smo se posladkali z dobrotami, ki so jih spekle naše mame in igrali razne skavtske igre ... vse dokler se dan ni prevesil v večer.
Fotogalerija
24 slik
igre - valovi na plahti ;)
Širkanova koža
volčič se hrani z listi (mmm je dobro)
skrinja, v kateri so bile rutice
+21

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.