Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Niti dež nas ni ustavil!

Miha & Matija 11.03.2006
Prvi petek v marcu smo se člani krdela in čete iz stega Ilirska Bistrica 1 odpravili na skupno zimovanje v Godovič. Že takoj na začetku sta nam mraz in dež pokazala zobe, toda mi se nismo ustavili.
Zimovanje VV in VV v Godoviču Zimovanje VV in VV v Godoviču (Avtor: Matija)
Volčiči in volkulje smo vse tri dni veselo iskali smaragdni kamen, ki je bil edina rešitev za naše smaragdno kraljestvo, katerega je uničila vilinska čarovnica. V petek smo šli kljub slabemu vremenu na nočni pohod, kjer so nas vilinci razdelili v tri gruče: gruča škrlatnih, gruča sinjih in gruča jantarjeve moči. Po napornem pohodu smo šli volčiči in volkulje le še utrujeni spat. Ko smo se naslednje jutro zbudili, smo videli, da zunaj dežuje, in upali smo, da se bo vreme kaj izboljšalo. Ker se vreme ni izboljšalo, smo se v hiši igrali razne igre in imeli delavnice, kjer smo pokazali svoje ročne spretnosti. V nedeljo smo se udeležili svete maše in po tem pripravili torbe za odhod. Našli smo tudi smaragdni kamen, ki se je skrival v naši neposredni bližini, mi pa ga do takrat sploh nismo opazili. S tem smo tudi rešili naše kraljestvo. Bilo nam je zelo lepo in zabavno.

Izvidniki in vodnice so se neutrudno podili po starih in zaprašenih rudnikih ter lovili majhne hudobne škrate. Naredili smo si tudi lučke, ki so nam prišle prav v temnih rovih. Prvo noč so bili nekateri Sokoli nekoliko preglasni, zato so se ob enih ponoči prijetno razmigali z nočno telovadbo. Prebudili smo se v deževno jutro in nič ni kazalo na bolje. S kosilom smo si morali nabrati še posebej veliko moči, saj nas je čakal dolg orientacijski pohod, ki je bil zelo otežen zaradi mokrega snega.
V nedeljo smo se udeležili svete maše, zatem pospravili župnišče ter se hitro odpravili domov, saj je sneg že kar močno "metel", pot do doma pa je bila še dolga.

Zahvalili bi se rabi še našim prijaznim kuharicam in župniku Bogdanu za gostoljubje.
Fotogalerija
15 slik
Zimovanje VV in VV v Godoviču
Zimovanje VV in VV v Godoviču
Zimovanje VV in VV v Godoviču
Zimovanje VV in VV v Godoviču
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.