Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Načrtovalni vikend SVOD-a za TŠ MVV 2010

SVOD TŠ Metoda VV 2010 27.05.2010
SVOD TŠ Metoda VV 2010 se je 16. in 17. maja zadrževal v spokojni vasici sredi slovenskega Krasa, opravil prvi del načrtovanja za prihajajočo taborno šolo, se nasmejal ob številnih dogodkih in manjših neumnostih, ter užival na soncu in miru, ki ga je nudila okolica.
Ena skupinska Ena skupinska (Avtor: Samosprožilec (10 sekund))

Ko smo se v nedeljo 16. maja zgodaj dopoldne odpravili na pot, smo ob premlevanju hitro ugotovili, da bosta to res prava skavtska dneva, saj nam bo v delo uspelo vključiti vse elemente skavtske metode z izbirnimi vred. Manjkala nam je edino le mednarodna razsežnost, zato smo jo na kraj načrtovanja mahnili kar preko Italije. Ob vožnji po avtocesti smo hitro prečkali nekdanjo Rapalsko, pri Fernetičih pa še aktualno Schengensko mejo. Nekaj vožnje po italijanskih avtocestah in že smo bili kot bi mignil nazaj v Sloveniji, točneje v obmejni vasici Brestovica pri Komnu.

Dneva smo izkoristili za načrtovanje taborne šole, košnjo trave, igranje vseh mogočih iger, zabavanjem ob branju BiPi-jevih analiz nošnje klobuka iz knjige Skavt, uživanju na toplem soncu in ob dobri hrani. Vsekakor pa smo se specializirali za košnjo trave, saj smo s seboj privlekli kosilnico in jo v obeh dneh dodobra preizkusili. V tej res mirni vasici smo tako imeli res dobre pogoje za delo in sprostitev, kar smo dodobra izkoristili. Tako smo v ponedeljek kar s težkih srcem odšli nazaj v vsakdanji vrvež, hkrati pa že polni pričakovanja začetka TŠ MVV 2010, v drugi prav tako idilični okolici v dolini Trente in reke Soče.

Fotogalerija
26 slik
Ena skupinska
Strojna košnja
Manualna košnja
Malica-prvič
+23

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.