Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Maistrovanje stega Maribor 2

Spretna miš 02.12.2006
Najbrž zagotovo vsi veste kdo je bil Rudolf Maister. Najbrž tudi zagotovo veste, da je letos že drugo leto dan Rudolfa Maistra (23.11.) državni praznik. Najbrž pa vsi ne veste, da se steg Maribor 2 imenuje prav po njem. Steg Rudolfa Maistra. In najbrž tudi ne veste, da smo v soboto 24.11. praznovali njegov praznik.
skupinska slika skupinska slika (Avtor: mb2)
Najbrž zagotovo vsi veste kdo je bil Rudolf Maister. Najbrž tudi zagotovo veste, da je letos že drugo leto dan Rudolfa Maistra (23.11.) državni praznik. Najbrž pa vsi ne veste, da se steg Mb2 imenuje prav po njem. Steg Rudolfa Maistra. In najbrž tudi ne veste, da smo v soboto 24.11. praznovali njegov praznik.
Bilo je super! Priprave so potekale že mesec dni naprej. Najprej smo si ogledali kratek film o Rudolfu Maistru, v katerem so igrale tudi ene izmed najbolj znanih filmskih zvezd na svetu. Ena izmed njih je bil tudi Rudolf Maister seveda. Četa je pripravila kratko dramsko pripoved o njem in njegovi zmagi nad Nemci. Zaigrali smo jo na dva načina. Na resen, dramatičen in na humorističen način. Bilo je enkratno! Prav v živeli smo se v naše vloge.

Nato smo po dolgeeeeem bučnem aplavzu (našemu dramskemu nastopu seveda) nadaljevali z dijaprojekcijo s slikami skavtov iz vseh koncev, tudi naših. V glavnem malce smo obujali spomine. Da pa smo se še malo kondicijsko pripravili pa smo se pomerili v par igrah. Seveda zmagali so najboljši!
No nato pa je le prišel glavni del. Jasno! Pecivo in sadje in čvek in…še kaj bi se našlo. Na koncu smo še samo razdrli veliiiik krog z vogo in se poslovili vsak na svoj konec, ter si obljubili, da drugo leto spet praznujemo dan RUDOLFA MAISTRA, takrat, ko pa boste tudi vi prišli!

Se vidimo!:)
Fotogalerija
4 slike
skupinska slika
kdo bo koga? nemci slovence?
maribor je naš
kako se bomo nadaljevali

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.