Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Ko se vzameta kravca in jelen...

Nedoumljivi Medved 07.05.2008
...pride na listu papirja videt kar čudna kombinacija, ampak v skavtskih vrstah pa pride prav prikupen par. Je tako, naš stegovodja Blaž in četovodkinja Tina sta se vzela in postala eno pred oltarjem. Saj vem, kaj boste rekla: da sploh ne vesta v kaj se spuščata. To smo jima rekli tudi mi, pa sta se vseeno vzela.
No, eno gasilsko je pa le treba, ane? No, eno gasilsko je pa le treba, ane? (Avtor: borut kraševec)
To soboto, 3.5.08, v lepem sončnem dnevu, smo se skavti zbrali pred cerkvijo v Šmarati in čakali na novoporočenca. Predpriprave za njuno poroko so bile hude: izdelali smo jima klopco (iz lesa in vrvi, pokrita s šotorko), na kateri so sedeli med mašo (malce so se imeli radi, ampak mislim, da ni bilo panike), naredili pikade, napihnili balone, jih obesili na palico, naredili pinjato, pripravili špalir, naredili tablo z ovco, trenirali petje, naredii fračo... Skratka posla še in še. In končno smo ju dočakali. Naša pomočnica stegovodja je prebrala uvodni govor, potem sta se pa Blaž in Tina morala pomerit v par igrah. Blaž je moral najprej miže poskusit zadet balone, izbiral pa je med pikado in fračo. Začetek dober, konec pa jauuuuuuuuu. Tudi potem, ko je spregledal, mu ni šlo bolje. Na kar se je razjezil in potem razbil balone kar s kamni. Kar tako, Blaž, koleriki daleč pridejo.

Tina je morala miže dat ovci na tabli klobuk, metuljčka in torbo, Blaž jo je pa usmerjal. Malce postrani, ampak je šlo. Na koncu sta še razbila pinjato, zopet miže, v kateri so bili bomboni. Pa so hitro šli v želodčke. Mašo je pripravil naš Balu, ki se je res potrudi in naredil zanimivo, skavti smo pa sodelovali zdraven z uvodi in petjem. Po maši smo še malce prigriznili, se slikali, in to je bilo to. Tinine petke na čevljčkih so mogoče bile nekoč bele, ampak po vseh preizkušnjah, katere je morala preživet, so se kar naenkrat prebarvale v črno-rjavo barvo. Verjetno je bila kriva hoja po travi.
Tako, pa imamo en skavtski par več. Sedaj sta dva postala eno - verjemite, naš SKVO še predobro ve, kako je to. Namreč če sedaj kličeš Blaža, lahko pričakuješ, da se bo oglasila tudi Tina (enako je z maili).
Fotogalerija
15 slik
No, eno gasilsko je pa le treba, ane?
Ko se jelen oglasi
Usodni "DA". To je to, zapečatena sta.
Bliža se ta veliki trenutek
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.