Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Klan Škofljica 1 si drzne peti, s kitaro na Karlovem mostu :D

Klanovci iz Škofljice 1 (Blaž, Maruša, Petra in Anže) 23.10.2012
Potovanje Škoflskega klana po češki deželi
kjerkoli smo bili nas je spremljala kitara (Avtor: Anže Iskra)

Letos smo se Klanovci odločili pobliže spoznati neko drugo evropsko državo in v ta namen izbrali Češko.

20. julija smo se še nekoliko zaspani zbrali na Glavni železniški postaji v Ljubljani, od koder smo z vlakom pričeli naše potovanje proti češki deželi. Prvo točko na naši poti je predstavljalo mesto z imenom Brno, ki leži na jugozahodu Češke in je približno 200 kilometrov oddaljeno od prestolnice - Prage. Čeprav je vožnja do Brna trajala več ur nam ni bilo dolgčas. S kitaro v roki smo ob pesmi opazovali okolico, voditelji pa so nam pripravili več nalog, ob katerih smo spoznavali tujce in jih naučili nekaj slovenskih besed ter ljudsko pesem. Ob prihodu v Brno smo se odpravili v bližnji park, v katerem smo si na gorilnikih pripravilii večerjo ter uradno začeli z našim taborom. Voditeljici sta nam podrobneje predstavili tudi temo našega tabora, za katero je bil izbran arhitekt Jože Plečnik, ki je na Češkem za seboj pustil bogato arhitekturno dediščino.

Brno nas s svojim temačnim izgledom, ozkimi uličicami in zapuščenimi hišami ni preveč navdušilo. Verjetno je k temu pripomogla tudi nenavadna lokacija našega hostla, saj je stal v izjemno neurejeni in rahljo srhljivi soseski. V Brnu smo si ogledali nekaj največjih znamenitosti  in podrobno raziskali tudi središče mesta.

Naše potovanje smo nadaljevali z obiskom dveh čudovitih Čeških mest: Tabora in Čeških Budejovic ter tekom poti vedno znova spoznavali ljudi različnih narodnosti,različnih zgodb... Z njimi  smo preživeli marsikatero dogodivščino med potjo na vlaku ali v hostlih.

Dolgo pot smo premagovali z vlaki ali pešačili. Za skavtsko obarvanost tabora pa je skrbelo kuhanje večerij in kosil na gorilnikih, v parkih mest.

Zadnje dni  tabora smo preživeli v  prestolnici - Pragi. Že ob prihodu nas je očarala s svojo urejenostjo in veličino. V Pragi smo zelo natančno raziskali mestne uličice in odkrili številne skrite kotičke.  Ker je Praga znana po mnogih Plečnikovih delih in je to odlično sovpadalo z našo temo, smo jih  poiskali in natančno preučili. V Pragi smo se med drugim navdušili nad Karlovim mostom, ki prečka znamenito Vltavo,na katerem smo tudi zapeli medtem, ko smo se pustili karikaturno narisati lokalnemu umetniku, Praškim gradom in zlato ulico pa židovsko četrtjo, ter rezidenco in muzejem igrač.

Tabor je ob prijetni družbi minil zelo hitro. Spoznali smo življenje Čehov ter njihovo kulturo in hrano. Domov smo se vračali ponoči in vsi utrujeni ter zaspani zjutraj  prispeli na Dunaj. Od tam smo potovanje nadaljevali skozi Celovec in nato nazaj do Ljubljane.

Fotogalerija
10 slik
Ob koncu ogleda dolgo iskane Jihlavske podzemi
Ko nas ujame dež,sredi Češkega Krumlova
igre v parku v Brnu
poziranje v Brnu
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.