Zažiga

19 Zažgi

Prenesi v

"JIIHUUU!" je odmevalo na zimovanju ribniške čete

Anja Pajnič (vodnica) 22.03.2008
Pa je prišel tisti težko pričakovan dan - 22. februar! Vsi skavti čete z voditelji in tehničnimi vodji smo se s prijaznimi starši odpeljali na Travno Goro novim dogodivščinam naproti. Tema letošnjega zimovanja je bil Kekec s planšarji.
Cvet ribniške doline! Mislim, šopek! Cvet ribniške doline! Mislim, šopek! (Avtor: IV - Ribnica 1)
Po sklicu kroga smo se razdelili po sobah, odložili prtljago in že smo se zapodili v čudovito naravo. Hladno pozno popoldne nam je že natreslo prvo dogodivščino. Srečali smo se s Kekcem, ki je imel težavo pri iskanju zdravila za Mojčine slepe oči. Kot pravi skavti smo mu priskočili na pomoč. Kekčeva zgodba nas je vodila skozi vse tri dni zimovanja.

Imeli pa smo tudi pomembno nalogo - opravljali smo preizkus veščin, na katere smo se pripravljali s svojimi mentorji, zatem pa je sledila zaslužena podelitev priznanj in našitkov.

Ker pa se skavti tudi radi zabavamo smo drugi dan pripravili zabavni večer. Vsak vod je pripravil svojo točko. Ni kaj, večer je bil krasen in vsi smo se nasmejali. Na koncu smo se za čudovit dan zahvalili še Bogu, nato pa utrujeni odšli spat.

V nedeljo pa smo pospravili sobe in že je bil čas za pripravo na zaključno mašo, kjer smo vodi sodelovali s petjem, igranjem, branjem itd. Ker ni bilo v bližini nobenega oltarja smo ga prav po skavtsko naredili sami in to kar in naših nahrbtnikov.

Vse lepo se enkrat konča - kot se je naše zimovanje, tako tudi počitnice. Sledila je le še pot domov, pred tem pa še skupinsko slikanje in ogromna piramida, s katero smo zaključili letošnji zimski tabor.

Do naslednjega druženja pa le še BI-PI!
Fotogalerija
43 slik
Cvet ribniške doline! Mislim, šopek!
... dobesedno na kupu!
Stric Bedanc se premalo giblje.
Davidove krav'ce.
+40

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.