Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Dvigni rit, bodi fit – dan za zdravje v Dolu pri Ljubljani

Katarina Godec 28.05.2019
Skavti stega Dol-Dolsko 1 smo v sodelovanju z OŠ Janka Modra in Občino Dol pri Ljubljani v soboto, 18. maja 2019, pripravili dogodek »Dvigni rit, bodi fit!«, že četrti po vrsti.

Veseli nas, da dogodek poleg gibanja, zdravega načina življenja in zdrave prehrane spodbuja tudi medgeneracijsko druženje. To je najbolj opazno, ko vidimo, da okoli igrišč in šole tečejo vsi, od dvoletnikov do najstarejših udeležencev.

Na dogodku svoje delovanje že tradicionalno predstavijo lokalna društva in posamezniki. Udeleženci so se lahko preizkusili v nordijski hoji, šahu, tenisu, namiznem tenisu, športno-vzgojnem kartonu in se udeležili delavnic o prehrani ter skrbi za zdravo hrbtenico in zdrave zobe.

Skavti smo pripravili dve orientacijski delavnici, tekom celega dopoldneva pa so si obiskovalci lahko na ognju, ki je bil postavljen ob šotoru in jamboru, spekli hrenovke in »twist«.

Vsako leto želimo dogodku dodati nekaj novega. Letos smo tako imeli priložnost preizkusiti svoje ravnovesje na napetem traku (ang. slackline), predstavila se nam je ekipa Natin svet – doživetja v naravi, z delavnico Skrite moči pa nam je bil predstavljen del duševnega zdravja. Celotno dogajanje so z rokovskimi ritmi popestrile glasbene skupine naše šole. Vsi udeleženci, ki so se pravočasno prijavili na dogodek, so prejeli brezplačno zdravo malico in večnamensko pokrivalo buff.

 

»Dvigni rit, bodi fit!« »Dvigni rit, bodi fit!« (Avtor: Blaž Šimenc)
Fotogalerija
14 slik
»Dvigni rit, bodi fit!«
»Dvigni rit, bodi fit!«
»Dvigni rit, bodi fit!«
»Dvigni rit, bodi fit!«
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.