Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Državno srečanje voditeljev PP v Soči

Trop PP 21.03.2006
Lepo število klanovodij in noviciatovodij se nas je zbralo v Soči (v soboto, 18. marca 2006), da v pristnem skavtskem vzdušju skupaj preživimo dva dni. Zanimive delavnice, skavtske veščine, sloveskna imenovanja voditeljev, nočni izziv ... vsega tega in še več smo bili deležni tam prisotni voditelji - ti, ki te ni bilo, pa imaš naslednjo priložnost novembra. Na pot smo se podali skupaj s Pavlom - čez obzidje Damaska smo se spustili v puščavo - v deželo samonapredovanja. V tej luči je potekalo vse nadaljnje dogajanje.

V sobotnem dopoldnevu smo polnili baterije in kopičili znanje na delavnicah o Svetem pismu, strukturi ZSKSS, okoljski vzgoji in orientiranju, popoldne pa smo vse svoje skavtsko znanje in spretnosti preizkusili in dopolnjevali na praktičnih delavnicah o gibanju v zimskih razmerah, stezosledstvu, postavljanju bivakov in orientaciji.

Svoje tegobe vodenja popotnikov in popotnic smo delili in zanje iskali rešitve na čistilnici problemov.

Zvečer smo najbolj pridne in prizadevne voditelje počastili z imenovanjem. Za voditelje veje PP so bili imenovani:

Tjaša Brinovec, Litija 1,
Mojca Čušin, Ajdovščina - Šturje 1,
Irena Grdadolnik, Brezovica 1,
Tjaša Knap, Cerknica 1,
Mateja Ločnikar, Kamnik 1,
Katjuša Mavri, Cerkno 1,
Miro Pavšek, Zagorje 1 in
Matjaž Tabak, Dobrepolje 1.

Dan pa smo (že pozno ponoči) zaključili z nočnim izzivom - samo za najvztrajneješe in najpogumnejše (glede na udeležbo na izzivu teh med voditelji PP ne manjka).

Nedeljo smo začeli z malo bolj "ostro" telovadbo - najprej "bosopeto" ogrevanje na zasneženem nogometnem igrišču, potem pa pravi nogomet ...

Dan smo nadaljevali s posvetom na temo samovzgoje, kjer smo izmenjali svoja mnenja in dobili dosti predlogov o tem, kaj bi v prihodnje na tem področju na ravni združanja radi dosegli.

Po sveti maši in kosilu (tako kot vsi drugi obroki je bilo prav slastno), smo pospravili in se opravili domov - osebno rast in pomagat osebno rast našim popotnicam in popotnikom.

Ker pa besede ne povedo vsega, kar se je na srečanju dogajalo še povezava na [url=http://vrhnika1.skavt.net/mderonja/dpvpp/]stran s slikami[/url].

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.