Zažiga

29 Zažgi

Prenesi v

Državno srečanje voditeljev PP - Koroška

Trop PP 19.03.2007
50 navdušenih voditeljev PP širilo skavtskega duha na popotovanju po Koroškem.
Pogled v prihodnost ... Pogled v prihodnost ... (Avtor: Branko Cestnik)
V prijetno toplem sončnem jutru se nas je v Mislinji zbralo prek 50 voditeljev PP. Po kratkem uvodu smo se po Mojzesovi poti odpravili proti obljubljeni deželi.

V praktičnih delavnicah smo se naučili kar nekaj uporabnih znanj - priprava hrane (oz. od žive do pečene kokoši), peka kruha, pridobivanje pitne vode, ravnanje ob srečevanju divjih živali...

Po prehodu čez "morje" smo svoje skavtsko znanje okrepili še na "teoretičnih" delavnicah o dejavnostih ob 100-letnici skavtstva, SKVO-ju, odhodu iz klana in potovalnem taboru.

Zvečer smo se razdelili v skupine ter se odpravili na potep. Prenočili smo po senikih, še pred tem pa za pripravo večerje koristno uporabili večino dopoldne pridobljenih znanj.

V nedeljo smo vstali še pred sončnim vzhodom in se zbrali pri sveti maši. Takrat je v svojo "obljubljeno deželo" na voditeljski poti vstopilo 13 novih imenovanih voditeljev veje PP:

Mojca Čampa, Ljubljana 3
Martin Kežman, Gornja Radgona 1
Marko Metljak, Brezovica 1
Teja Mirtič, Novo mesto 1
Irena Mrak, Tolmin 1
Sibila Nidorfer, Maribor 2
Danaja Oblak, Cerkno 1
Maja Pejovnik, Velenje 1
Darja Samotorčan, Vrhnika 1
Lucija Simončič, Šentjernej 1
Kristina Avsenik, Ljubljana 1
Kristina Novak, Moravče 1
Miha Ranfl, Ljubljana 1

Dopoldne smo se še dodobra seznanili s samovzgojo oz. sistemom osebnega napredovanja v veji PP, po kosilu pa zaključili našo pot v Mislinji.

Navdušenje voditeljev, dobro vzdušje in skavtski duh so na tem srečanju še enkrat pokazali, da so naši klani in noviciati na dobri poti proti obljubljeni deželi ...
Fotogalerija
20 slik
Pogled v prihodnost ...
Čez morje!
Čez morje!
Na seniku ob skrinji zaveze
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.