Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Državno srečanje voditeljev PP

Trop PP 23.11.2006
Na Ježici smo se tokrat zbrali z vseh vetrov in se podali v preteklost - odkrivat naše slovenske korenine. Ob podoživlajnju naše katoliške szgodovine, smo se urili v skavtskih veščinah, iskali koristne informacije za naše delo v klanih in noviciatih, manjkali pa niso niti pravi slovenski zabavni večer, skavtski izziv (fotoorientacija) in zgodovinsko srečanje z udeleženci državnega posveta veje VV.
Prevajanje brižinskih spomenikov. Prevajanje brižinskih spomenikov. (Avtor: Petra Cerar)
V soboto dopoldne smo najprej podkrbeli za svoje skavtsko znanje - koristne informacije smo nabirali na delavnicah o duhovnosti v veji PP, vzgojnem namenu, projektu klana, taborih v tujini, usposabljanjih voditeljev, na etnografski delavnici ter na delavnici za "sveže" voditelje PP.

Popoldne smo se preizkusili v delavnicah o skavtskih veščinah - orientacija, poznavanje zvezd, pioneristika, kurjenje in lokostrelstvo, nato pa v čistilnicah problemov razčiščevali težave klanov in noviciatov ter iskali rešitve zanje.

Po večerji je sledil zabavni večer, ki je bil zelo slovensko obarvan ... (da ne bo pomote - brez alkohola), nato pa hitro spat, ker je bilo treba v nedlejo zgodaj vstati...

... zelo zgodaj - ob 6:00 (ali kašno minutko pozneje) smo bili vsi na nogah, se razdelili v skupine in se podali na pot (fotoorientacijo) po Ljubljani. Zaključili smo jo z imenovanjem voditeljev veje PP (tokrat sta bili imenovani Valerija Volk in Vesna Govedič).

Potem nas je čas že priganjal, zato smo pohiteli na mestni avtobus ter se odpeljali do Šentvida, kjer je potekalo državno srečanje voditeljev VV. V prvem srečanju dveh vej v zgodovini zdrueženja (vsaj po naših podatkih) smo se v kratkem posvetu v majhnih skupinah dotaknili problema PP-jev na služenju v veji VV. Kot se naši veji pritiče (popotniško) smo se vrnili na Ježico, kjer smo naše dvodnevno druženje zaključili.

Če ti je žal, da te ni bilo zraven, te tretji vikend v marcu čaka nova priložnost. Takrat se bomo novim popotniškim dogodivščinam naproti podali nekje v mariborski regiji.

Srečno pot!
Fotogalerija
18 slik
Prevajanje brižinskih spomenikov.
Utrinki državnega srečanja voditeljev PP
Na obisk k voditeljm VV
Imenovanje voditeljice veje PP
+15

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.