Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Državno srečanje voditeljev IV

Nataša Kovačič in Janez Hozjan 23.11.2006
DS za voditelje v veji IV je 18. in 19. novembra potekalo v Ajdovščini. Srečanja se je udeležilo zares visoko število voditeljev (število vseh sodelujočih je doseglo 104!), videli pa smo kar 47 različnih skavtskih rutk. Tematski poudarek dvodnevnega snidenja so bili vodi in vloge v vodih, v različnih delavnicah pa smo pridobivali nove sposobnosti ter razreševali takšne in drugačne probleme, seveda pa tudi na veliko igro nismo pozabili.
Državno srečanje voditeljev IV Državno srečanje voditeljev IV (Avtor: Janez Hozjan)
Na tokratnem srečanju smo prvi sklop delavnic posvetili vlogam v vodu, saj smo zaznali, da marsikatera vloga skozi celotno skavtsko leto zbledi in pride do izraza šele v času poletnega tabora. V nedeljskih delavnicah pa smo spoznavali osnove stezosledstva, usvajali veščino signaliziranja z zastavicami, se ubadali z napredovanjem tako vodnika kot posameznega IV, se ukvarjali z likom voditelja, se preizkusili v klekljanju ter pobliže spoznali Bi-Pija, njegovo ženo Olave in sestro Agnes. Uokoljanje, ki smo ga izbrali glede na kraj srečanja, so bili Rimljani in Teodozijeva zgodba.

Tako kot ostale dejavnosti je bil tudi zabavni večer obdan z rimljanskim vzdušjem - posamezni vodi so pripravili vsak po eno točko in domislice so bile zelo izvirne, tako da veselja in smeha res ni primanjkovalo. Je pa marsikomu zjutraj zmanjakalo volje za vstajanje, saj smo udeležence srečanja "vrgli pokonci" z alarmom, po katerem smo se odpravili v naravo, kjer smo imeli mašo.

Za gostoljubje pa se moramo zahvaliti stegu Ajdovščina-Šturje 1, ki niso dali na voljo le prostora, temveč so posodili tudi pridne roke nekaterih svojih PP in vodnikov. Res so se izkazali vsi po vrsti!
Fotogalerija
37 slik
Državno srečanje voditeljev IV
Državno srečanje voditeljev IV
Državno srečanje voditeljev IV
Državno srečanje voditeljev IV
+34

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.